domowe wypieki -chleb
napisał/a:
MonikaDaria
2011-09-26 08:54
Ja wczoraj kupiłam gotowa mieszankę z Lubelli i upiekłam chlebek z przepisu na opakowaniu. Wyszedł super, tylko nastepnym razem dodam więcej pszennnej mąki żeby był bliższy wiejskiego chlebka :)
Ale jak na pierwszy raz wyszedł wyśmienity :)
Ale jak na pierwszy raz wyszedł wyśmienity :)
napisał/a:
Gunia.a
2011-09-26 10:17
Moniś, nie widziałam takich mieszanek. Co w nich jest??
napisał/a:
MonikaDaria
2011-09-26 13:11
Zapożyczone ze strony Lubelli:
"nową mąkę Pełne Ziarno 3 zboża dedykowaną specjalnie do wypieku chleba.
To specjalnie opracowana kompozycja 3 zbóż: pszenicy, żyta i orkiszu. Powstała z całych ziaren, w tym z łusek, które zawierają najwięcej błonnika i składników mineralnych.
Na tylnym panelu opakowania konsumenci znajdą sprawdzone przepisy na domowy chleb! "
Jest tez sama maka pszenna
"Mąka pszenna pełnoziarnista wspaniale nadaje się do wypieku domowego chleba, bułek, ciasteczek, a także do naleśników czy pizzy"
Do tego dodajesz tylko drożdże i wodę (ew ziarna jakie chcesz) i chlebek gotowy :)
napisał/a:
weronikacain
2012-06-15 13:03
A ile jest dodatków chemicznych w tej Lubelli: DUŻO, CZY B. DUŻO !! ♥♥♥♥♥
napisał/a:
~gość
2012-06-21 07:59
Ja piekłam według tego przepisu i jest naprawdę banalnie prosty ale za to pyszny http://mojewypieki.blox.pl/2007/05/Chleb-najprostszy-z-prostych.html
napisał/a:
~gość
2012-06-21 08:05
my pieczemy już od pół roku na zakwasie
napisał/a:
KarolciaK
2012-06-21 09:06
ja robie na drozdzach,przepis mam z jakiejs gazety,wychodzi pyszny,pozniej wrzuce ten przepis,robi sie go szybko (w ok 2 godz mamy juz gotowy chlebek,samo wyrabianie trwa chwilke
napisał/a:
~gość
2012-07-11 09:59
ja czekam i czekam :)
bo my też pieczemy ale nasze przepisy to taka mieszanka tego co wygrzebiemy na necie i własnych "ulepszeń" jak coś w netowym przepisie nie pasi ;)
napisał/a:
KarolciaK
2012-07-11 18:02
mess, sorki,zapomnialo mi sie juz wrzucam
ja nie daje rozmarynu tak jak jest w przepisie,ale za to daje slonecznik,dynie i siemie lniane
pieklam go wiele razy i za kazdym razem wyszedl pyszny wiec polecam
ja nie daje rozmarynu tak jak jest w przepisie,ale za to daje slonecznik,dynie i siemie lniane
pieklam go wiele razy i za kazdym razem wyszedl pyszny wiec polecam
napisał/a:
~gość
2012-07-12 07:56
KarolciaK, dziękuję
a robiłaś może z takimi zwykłymi drożdzami?
ile trzeba by dać zeby bylo ok z 14g ?
jakos sie nie moge przekonac do suszonych ;)
a robiłaś może z takimi zwykłymi drożdzami?
ile trzeba by dać zeby bylo ok z 14g ?
jakos sie nie moge przekonac do suszonych ;)
napisał/a:
KarolciaK
2012-07-12 13:20
mess, ze zwyklymi nie robilam wiec nie pomoge niestety,ostatnio wiele rzeczy robie z tych instant i wychodza super,wiec warto sprobowac
napisał/a:
~gość
2012-07-18 14:55
upiekliśmy :)
zdjęcie kijowe bo komórką
jest pyszny - dodałam do środka mielonego siemienia lnianego i polałam oliwa tymiankową...
jak się piekł to siedzieliśmy z twarzami przyklejonymi do piekarnika, ze ślinotokiem, bo tak pachniało... a potem już na ciepło zjedliśmy pół mniejszego bochenka...
tylko niestety nie wiem czym przykleić ziarenka na górze... bo mi wszystkie odpadły jak go wyciągałam z foremek
zdjęcie kijowe bo komórką
jest pyszny - dodałam do środka mielonego siemienia lnianego i polałam oliwa tymiankową...
jak się piekł to siedzieliśmy z twarzami przyklejonymi do piekarnika, ze ślinotokiem, bo tak pachniało... a potem już na ciepło zjedliśmy pół mniejszego bochenka...
tylko niestety nie wiem czym przykleić ziarenka na górze... bo mi wszystkie odpadły jak go wyciągałam z foremek