Piknik zamiast obiadu...

napisał/a: gojaa1 2012-02-15 11:18
Kiełbaski też dobry pomysł, bo szybko się je robi i są smaczne. Czekam na następny przepis.
napisał/a: Jarro 2012-02-19 21:55
kurczaczek, ja lubię udka
napisał/a: gojaa1 2012-02-23 20:56
XsłonkoX napisal(a):A ja mogę polecić Ci fajną przekąskę z piersi kurczaka, która jest smaczna na ciepło i na zimno :)
Piersi kurczaka kroisz w dłuższe, cienkie paski, doprawiasz przyprawą do gyrosa/kebaba i smażysz na niewielkiej ilości oleju (ja zawsze dodaję dużo przyprawy, zazwyczaj całe opakowanie na jedna podwójną pierś - lubię na ostro ).

Do tego sos żurawinowo-czosnkowy:
5 łyżek jogurtu naturalnego
4 łyżki majonezu
3-4 ząbki czosnku (można dodać więcej jeśli lubisz czosnek)
4 łyżeczki żurawiny ze słoiczka (ostatecznie może być borówka)
Wszystko razem mieszasz i doprawiasz do smaku solą i pieprzem (taki sosik najlepiej smakuje na drugi dzień, kiedy wszystkie składniki się dobrze połączą, dlatego warto go zrobić wieczorem, dzień przed planowanym obiadem/kolacją)

Smacznego!

[ Dodano: 2011-11-24, 18:19 ]
Zapomniałam napisać: czosnek trzeba wycisnąć przez praskę




Dziękuje za przepis,, na pewno go wypróbuje i prosze o następny..
napisał/a: 3-kolory_pl 2012-03-01 13:41
Zabrać ze sobą można wszystko tylko trzeba miec odpowiednie pojemniki. Jak coś na ciepło to konieczne termos. Dobrym rozwiązanem sa kanapki, sałatki i inne przekąski. Smaczne i wygodne w podrózy.
napisał/a: gojaa1 2012-03-12 22:52
Też dobry pomysł, i przy tym rozpali grilla..
napisał/a: Jarro 2012-03-14 19:45
Taki gill na otwartej przestrzeni w słoneczny dzień, to całkiem piła forma spędzenia czasu
napisał/a: gojaa1 2012-03-15 10:49
To prawda Jaro, na świeżym powietrzu miło spędza się czas przy grillu. Ach ten zapach z potraw grillowanych, kusi nas do jedzenia.
napisał/a: Jarro 2012-03-17 16:18
Trzeba od czasu do czasu "zadymić", minusy odeszły już w zapomnienie, cieplutko, więc teraz nie ma marudzenia, tylko w teren, na działkę, czy gdzie fantazja poniesie.
napisał/a: Lusy 2012-03-17 18:09
Super sprawa, jakaś sałatka kanapki, lub grill na świeżym powietrzu :)
napisał/a: gojaa1 2012-03-25 20:37
Jarro napisal(a):Trzeba od czasu do czasu "zadymić", minusy odeszły już w zapomnienie, cieplutko, więc teraz nie ma marudzenia, tylko w teren, na działkę, czy gdzie fantazja poniesie.


Jaro, to jak rozpalsz tego grilla, że tak chcesz zadymic wszystkich?
napisał/a: Jarro 2012-03-27 17:14
To tak tylko w przenośni, przecież delikatny dymek z grilla się unosi, przecież grill to nie wędzarka ;)
napisał/a: gojaa1 2012-03-27 18:15
Jarro napisal(a):To tak tylko w przenośni, przecież delikatny dymek z grilla się unosi, przecież grill to nie wędzarka ;)


Już sie przestraszyłam, że benzyną rozpalasz grilla . Ja uzywam Grillpacka i jest bez dymu