Szybki obiad

napisał/a: besa 2009-01-02 16:03
Ja dziś przy piątku to preferują rybkę, a żeby zjadły ją moje dzieci, to musi być filecik:), zatem gotuję ryż, wrzucam na patelnie paluszki rybne i do tego marchewka gotowana - smacznie i lekko :D
napisał/a: nieves123 2009-01-04 01:44
na patelni to nie tak lekko ;) lepiej te paluszki rybne wrzuc do piekarnika wychodza o wiele bardziej chrupiace. ddotty kminku nie lubie ale to ze slodka papryka to dobry pomysl.
napisał/a: anker 2009-01-06 15:33
No zupkami, o których czytałam w tym watku to sie chyba nie najecie. No mogłybyście nieco więcej konkretow podac jesli chhodzi o potrawy. Mnie pare razy widzilam przeterminowane przyprawy ( co jest przecież ciężkie ) knorra i dziekuje, teaz tylko prymat. To samo jest z ryba. Może jecie z morza, ale wątpie. Ja siegam po froste, ktorą ktoś mnie na jakimś forum już zaproponował po tym jak rozczarowałam się firmą Mega. Może jestem lekko nawiedzona, ale dla mnie wazna jest marka
tirlitirli
napisał/a: tirlitirli 2009-04-27 15:36
Ja na szybki obiad robię najczęściej warzywa na patelnię albo pizzę mrożoną ristorante. Jadłam już prawie wszystkie rodzaje i jest bardzo smaczna i niedroga.
napisał/a: tracyXbe 2009-05-11 00:53
na szybko to lubię spaghetti. zawsze z innym sosem i dodatkami, typu kukurydza, papryka, szparagi, oliwki. jest w czym wybierac :)
playa
napisał/a: playa 2009-05-13 00:45
Meggi21 napisal(a):.30 min i obiad gotowypycha


Czemu tak dlugo? :)

Mowiac szczerze ostatnio udalo mi sie zrobic obiad w 15 minut wlacznie z posprzataniem i pozmywaniem.

Aaa, i jeszcze czesc zostala zamrozona. Trzeba jednak przyznac, ze twoj przepis brzmi smacznie.
napisał/a: topcom 2009-06-07 19:45
ja czeesto robię zupę wiosenną: mrożonka warzyw np. zielona fasolka, groszek, kalafiorek , pod koniec gotowania dodać obrane pomidory ze skóry i paprykę, po 5 minutach wyłączyć. wczesniej dodać mąkę rozmiesznaą w wodzie i odopwoednia ilość masła (ja daję zazwyczaj niecałe pol kostki na duzy garnek) pamietac o soli i przyprawach, aj polecam amjeranek. czas przygototwania około 30 minut, potrawa jednogarnkowa, niskokaloryczna, syta :)
convalia
napisał/a: convalia 2009-06-20 17:41
ja dziś zrobiłam na obiadek bliny - pychotka po prostu! mogą byc różne wersje, ale ja swoją wersję przepisu znalazłam w necie i przyznam, że wybrałam najłatwiejszą. mój przepis na bliny muszę jeszcze pokombinować z dodatkami, bo naprawdę w tej kwestii jest duże pole do popisu :)
napisał/a: jaga12Xj1 2009-06-20 19:33
frytki i schabowy
cohenna
napisał/a: cohenna 2009-06-20 20:26
sezon na truskawki więc
kluski z truskawkami :)
napisał/a: ail 2009-08-16 13:17
Ja w upalne dni najchętniej gotuję zupę jarzynową. Prosto i szybciutko. Do gotującego się bulionu z kostki rosołowej wrzucam worek warzyw, gotuję koło 15-20 minut. Potem dodaję odrobinę śmietany, pieprz, sól, przyprawy według uznania. I na koniec ściągam garnek z gazu i wszystko blenderuję, o takim zwykłym blenderem http://www.electro.pl/produkt-MOULINEX_Blender_DDJ2_Turbomix_2B_NOTATNIK_magnetyczny_GRATIS-17003,139.html. Potem tylko nałożyć do miseczek, rzucić garść grzanek i można się zajadać. I gwarantuję, że taką przecieraną zupką najeść się można ;)
napisał/a: mamulia53 2009-08-19 23:54
Dzisiaj na obiadek - pyzy ze śliwkami. Wczoraj wieczorem obrałam ziemniaki, a dzisiaj rano je ugotowałam i ciepłe przecisnęłam przez preskę.dodałam jajko i mąkę ziemniaczaną wyrobiłam ciasto i do środka dodałam pół śliwki. Po ugotowaniu polałam śmietaną i posypałam cukrem - pychotka.