W czym grillować?

napisał/a: tatmas 2016-05-22 08:09
nie są tanie, ale znajomi którzy bardzo czesto urządzają BBQ na ogrodzie posiadają taką maszyne i szczerze mówiąc im się to opłaca. Raz ze przyjemnie się grilluje, jedzenie nie ma posmaku takiego dymu (oczywiście zalezy kto co lubi) no i podobno łatwo się czyści....a jak postawisz murowany w jednym miejscu to tylko tam musi stac, a gazowy mozesz sobie przenosić
napisał/a: sylwuchafl 2016-06-13 08:54
My mamy tradycyjny grill i elektryczny (na zimę:)) i uwielbiamy ogólnie grillowanie;) Najlepiej zdrowe! W tym roku kupiłam sobie nawet matę do grillowania, dzięki której właśnie jest zdrowiej. Grillata jest superowa, tłuszcz dzięki niej nie skapuje, ogólnie można bez tłuszczu na niej grillować, jedzonko nie przywiera i można ja wrzucić do zmywarki. Świetny gadżet:)
napisał/a: carollawo 2016-06-30 23:21
a ten gazowy Broil King? to musi być niezły grill! widziałam u znajomych, odpala w każdych warunkach - czy wieje czy pada...noi bardzo smaczne jedzenie z takiego grilla:)
Lena Cuzo
napisał/a: Lena Cuzo 2019-05-21 10:02
Ale bez charakterystycznej nuty smakowej jaką daje prawdziwy dym. Ja robię grilla na żarze z ogniska. Mam specjalne palenisko zrobiłam sobie w ogrodzie i powiem, ze smak mięsa jest wart tej pracy.
Hinata.chan
napisał/a: Hinata.chan 2019-06-03 14:23
Zdecydowanie wole tradycyjne. Elektryczny nigdy nie nada potrawie tej charakterystycznej struktury i smaku.
napisał/a: Cordianka 2019-08-06 14:25
Tradycyjne grille tworza moim zdaniem zupelnie inny i lepszy smak.
napisał/a: mazi88 2019-09-24 15:45
Aktualnie nie mam możliwości robić tradycyjnego grilla węglowego więc jestem skazany na elektryczny. Nie jest to taki sam smak w 100% ale jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma. Do takiego grillowanego mięsa zawsze dodaję ketchup z włocławka.