Żeberka
napisał/a:
MonikaDaria
2009-07-30 13:04
Ty jesteś boska normalnie
napisał/a:
Karolinka_U
2009-07-30 13:06
wiem wiem ale pyszne wyszły
napisał/a:
Kasia248
2009-07-30 13:59
Karolinka_U, to daj przepisik;)
napisał/a:
Karolinka_U
2009-07-30 18:30
Żeberka wg własnego przepisu
Żeberka posypać sola i pieprzem. Wstawic na 1h do lodówki. Obtoczyć w żółtyku i mieszance (bułka tarta, papryka, curry). Obsmazyć na patelni. W między czasie pokroic cebulę i mieć pod ręką przegotowaną wode w czajniku. Do garnka wlac troche wody i wrzucic cebulę. Z patelni przełozyc mięso do garnka i wrzucic suszne grzyby. Zalać wszystko woda z czajnika tak aby mięso było zakryte. Gotowac wg uznania. Do smaku dodac pieprz, liść laurowy i Maggi. Sosik zrobił się gęsty a mięso rozpływało się w ustach.
Żeberka posypać sola i pieprzem. Wstawic na 1h do lodówki. Obtoczyć w żółtyku i mieszance (bułka tarta, papryka, curry). Obsmazyć na patelni. W między czasie pokroic cebulę i mieć pod ręką przegotowaną wode w czajniku. Do garnka wlac troche wody i wrzucic cebulę. Z patelni przełozyc mięso do garnka i wrzucic suszne grzyby. Zalać wszystko woda z czajnika tak aby mięso było zakryte. Gotowac wg uznania. Do smaku dodac pieprz, liść laurowy i Maggi. Sosik zrobił się gęsty a mięso rozpływało się w ustach.
napisał/a:
Kinia
2009-07-30 19:45
Karolinka_U, muszę takie spróbować tylko bez grzybów
napisał/a:
joanka231
2009-10-27 09:23
nacieram przyprawa do zeberek i obsmazam na duzym ogniu opiekam wlasciwie pozniej zalewam kostka rosolowa i dusze pod przykryciem pod konic dod cebulke i czosnek nie maja prawa byc twarde