potrawka z kurczaka

napisał/a: ~Konrad Kosmowski 2007-10-11 22:05
** "Ma?aRuda" wrote:

> Jak si? robi potrawk? z kurczaka? Widzia?am, ?e Ikselka robi ale nie by?o
> szczeg???w... Prosz? o przepis, bo lubi? dania szybkie w przygotowaniu.

Może to nie *taka* potrawka, ale też brzmi zachęcająco:
http://www.elise.com/recipes/archives/006123chicken_stew_with_onions_tomatoes_and_dijon.php

--
+ ' .-. .
, * ) )
http://kosmosik.net/ . . '-' . kK
napisał/a: ~MałaRuda" 2007-10-11 23:45
Użytkownik "Konrad Kosmowski" napisał w wiadomości
> ** "Ma?aRuda" wrote:
>
>> Jak si? robi potrawk? z kurczaka? Widzia?am, ?e Ikselka robi ale nie by?o
>> szczeg???w... Prosz? o przepis, bo lubi? dania szybkie w przygotowaniu.
>
> Może to nie *taka* potrawka, ale też brzmi zachęcająco:
> http://www.elise.com/recipes/archives/006123chicken_stew_with_onions_tomatoes_and_dijon.php


po ludzku poproszę, bom nie kumata...

--
MałaRuda
(fotoblog: http://www.area.waw.pl)

napisał/a: ~Marek 2007-10-12 01:01
Cześć MałaRuda
Thu, 11 Oct 2007 23:45:10 +0200 napisałeś:

>> http://www.elise.com/recipes/archives/006123chicken_stew_with_onions_tomatoes_and_dijon.php
>
> po ludzku poproszę, bom nie kumata...

prosze bardzo (tbsp - lyzka stolowa, tsp - lyzeczka):
1 cały głowa czosnek
Olej z oliwek
Sól i świeżo ziemia pieprz
Jeden 3-4 funt cały kurczę , krajać w 8 służenie części (2 piersi , skrzydła
, uda , nogi )
6 środek między skrajnościami czerwony cebule ( około 2 funty )
Jeden 28 wobec 32 uncja puszka metalowa dobry różnice jakościowe cały obrany
pomidory ,
odwadniał Tbsp świeży tymianek albo 1 1/2 łyżeczki wysuszył tymianek
2 ujadać liście PEWIEN szczypać od chilli proch
1/3 filiżanka suszyć białe wino
Tbsp stary - modny cały nasienie Dijon musztarda ( albo 1/4 filiżanka
regularny Dijon musztarda )

za: http://www.tranexp.com:2000/InterTran
(sposob wykonania juz sobie przetlumacz samodzielnie).


--
Pozdrawiam,
Marek
reklama British Airways:
"sniadanie w Londynie, obiad w Nowym Jorku"
ktoś dopisał: "bagaż w Bangkoku"
napisał/a: ~Magdalena Bassett 2007-10-12 02:46
Marek wrote:
> 2 ujadać liście PEWIEN szczypać od chilli proch

to mi sie najbardziej podoba, tylko co to ma wspolnego z:

"A pinch of chile powder" ?

MB
napisał/a: ~MałaRuda" 2007-10-12 10:02
Użytkownik "Marek" napisał w wiadomości
> Cześć MałaRuda
> Thu, 11 Oct 2007 23:45:10 +0200 napisałeś:
>
>>> http://www.elise.com/recipes/archives/006123chicken_stew_with_onions_tomatoes_and_dijon.php
>>
>> po ludzku poproszę, bom nie kumata...
>
> prosze bardzo (tbsp - lyzka stolowa, tsp - lyzeczka):
> 1 cały głowa czosnek
> Olej z oliwek
> Sól i świeżo ziemia pieprz
> Jeden 3-4 funt cały kurczę , krajać w 8 służenie części (2 piersi ,
> skrzydła
> , uda , nogi )
> 6 środek między skrajnościami czerwony cebule ( około 2 funty )
> Jeden 28 wobec 32 uncja puszka metalowa dobry różnice jakościowe cały
> obrany
> pomidory ,
> odwadniał Tbsp świeży tymianek albo 1 1/2 łyżeczki wysuszył tymianek
> 2 ujadać liście PEWIEN szczypać od chilli proch
> 1/3 filiżanka suszyć białe wino
> Tbsp stary - modny cały nasienie Dijon musztarda ( albo 1/4 filiżanka
> regularny Dijon musztarda )
>
> za: http://www.tranexp.com:2000/InterTran
> (sposob wykonania juz sobie przetlumacz samodzielnie).


o maj gad
--
MałaRuda
(fotoblog: http://www.area.waw.pl)

napisał/a: ~Panslavista" 2007-10-12 11:07

"MałaRuda" wrote in message

Teraz robisz się na rudo?

napisał/a: ~batory" 2007-10-12 12:52

Użytkownik "MałaRuda" napisał w wiadomości
> Użytkownik "Konrad Kosmowski" napisał w wiadomości
> news:t9c2u4-hkt.ln1@kosmosik.net...
>> ** "Ma?aRuda" wrote:
>>
>>> Jak si? robi potrawk? z kurczaka? Widzia?am, ?e Ikselka robi ale nie
>>> by?o
>>> szczeg???w... Prosz? o przepis, bo lubi? dania szybkie w przygotowaniu.
>>
>> Może to nie *taka* potrawka, ale też brzmi zachęcająco:
>> http://www.elise.com/recipes/archives/006123chicken_stew_with_onions_tomatoes_and_dijon.php
>
>
> po ludzku poproszę, bom nie kumata...
>
E daj sobie z tym spokój, to co jest tam opisane jest faktycznie jakimś
daniem z kurczaka, dość udziwnionym, ale nie jest to z całą pewnością
potrawka
Pozdrawiam - Agnieszka

napisał/a: ~Konrad Kosmowski 2007-10-12 17:26
** batory wrote:

>> po ludzku poprosz?, bom nie kumata...

> E daj sobie z tym spok?j, to co jest tam opisane jest faktycznie jakim?
> daniem z kurczaka, do?? udziwnionym, ale nie jest to z ca?? pewno?ci?
> potrawka

Tylko co? Pieczeń to z pewnością nie jest, czy potrawka (ang. "stew") to zależy
co rozumiesz przez potrawka?

--
+ ' .-. .
, * ) )
http://kosmosik.net/ . . '-' . kK
napisał/a: ~Panslavista" 2007-10-13 12:20

"Felinity" wrote in message
> W piękny dzień - Fri, 12 Oct 2007 00:01:52 +0100, urocza istota znana
> wszem jako Marek napisała:
>
> > Sól i świeżo ziemia pieprz
> (...)
> > ujadać liście (...) suszyć białe wino
>
> Czy ja już mówiłam, że jestem fanką translatorów mechanicznych?!
>
> --
> http://felinity.jogger.pl/

Lubisz wino dryłowane?

napisał/a: ~batory" 2007-10-15 12:02

Użytkownik "Konrad Kosmowski" napisał w wiadomości
> ** batory wrote:
>
>>> po ludzku poprosz?, bom nie kumata...
>
>> E daj sobie z tym spok?j, to co jest tam opisane jest faktycznie jakim?
>> daniem z kurczaka, do?? udziwnionym, ale nie jest to z ca?? pewno?ci?
>> potrawka
>
> Tylko co? Pieczeń to z pewnością nie jest, czy potrawka (ang. "stew") to
> zależy
> co rozumiesz przez potrawka?
>
Potrawka to nie to samo co potrawa. Potrawka to gotowane mięso (kurczak,
kura, cielęcina) z sosem potrawkowym (masło, mąka, rosół z tego mięska co
jest w potrawce). To wariant podstawwowy. Do sosu można dać soku z cytryny
i/lub żóltko. Potrawka z kurczaka jest zarazem potrawą z kurczaka. Odwrotna
relacje nie zawsze zachodzi. W przypadku potrawy podanę przez Madzię na
pewno nie.
Pozdrawiam - Agnieszka

napisał/a: ~Panslavista" 2007-10-15 12:05

"batory" wrote in message
>
> Użytkownik "Konrad Kosmowski" napisał w wiadomości
> news:fag4u4-8tl.ln1@kosmosik.net...
> > ** batory wrote:
> >
> >>> po ludzku poprosz?, bom nie kumata...
> >
> >> E daj sobie z tym spok?j, to co jest tam opisane jest faktycznie jakim?
> >> daniem z kurczaka, do?? udziwnionym, ale nie jest to z ca?? pewno?ci?
> >> potrawka
> >
> > Tylko co? Pieczeń to z pewnością nie jest, czy potrawka (ang. "stew") to
> > zależy
> > co rozumiesz przez potrawka?
> >
> Potrawka to nie to samo co potrawa. Potrawka to gotowane mięso (kurczak,
> kura, cielęcina) z sosem potrawkowym (masło, mąka, rosół z tego mięska co
> jest w potrawce). To wariant podstawwowy. Do sosu można dać soku z cytryny
> i/lub żóltko. Potrawka z kurczaka jest zarazem potrawą z kurczaka.
Odwrotna
> relacje nie zawsze zachodzi. W przypadku potrawy podanę przez Madzię na
> pewno nie.
> Pozdrawiam - Agnieszka

Najlepsza potrawka z kurczaka jest koperkowa...

napisał/a: ~Ikselka 2007-10-15 12:32
Panslavista pisze:
> "batory" wrote in message
> news:feve54$769$1@nemesis.news.tpi.pl...
>> Użytkownik "Konrad Kosmowski" napisał w wiadomości
>> news:fag4u4-8tl.ln1@kosmosik.net...
>>> ** batory wrote:
>>>
>>>>> po ludzku poprosz?, bom nie kumata...
>>>> E daj sobie z tym spok?j, to co jest tam opisane jest faktycznie jakim?
>>>> daniem z kurczaka, do?? udziwnionym, ale nie jest to z ca?? pewno?ci?
>>>> potrawka
>>> Tylko co? Pieczeń to z pewnością nie jest, czy potrawka (ang. "stew") to
>>> zależy
>>> co rozumiesz przez potrawka?
>>>
>> Potrawka to nie to samo co potrawa. Potrawka to gotowane mięso (kurczak,
>> kura, cielęcina) z sosem potrawkowym (masło, mąka, rosół z tego mięska co
>> jest w potrawce). To wariant podstawwowy. Do sosu można dać soku z cytryny
>> i/lub żóltko. Potrawka z kurczaka jest zarazem potrawą z kurczaka.
> Odwrotna
>> relacje nie zawsze zachodzi. W przypadku potrawy podanę przez Madzię na
>> pewno nie.
>> Pozdrawiam - Agnieszka
>
> Najlepsza potrawka z kurczaka jest koperkowa...
>
>
>
Nie. Lubczykowa

--
XL wiosenna