potrawka z kurczaka

napisał/a: ~Panslavista" 2007-10-15 12:40

"Ikselka" wrote in message
> Panslavista pisze:
> > "batory" wrote in message
> > news:feve54$769$1@nemesis.news.tpi.pl...
> >> Użytkownik "Konrad Kosmowski" napisał w
wiadomości
> >> news:fag4u4-8tl.ln1@kosmosik.net...
> >>> ** batory wrote:
> >>>
> >>>>> po ludzku poprosz?, bom nie kumata...
> >>>> E daj sobie z tym spok?j, to co jest tam opisane jest faktycznie
jakim?
> >>>> daniem z kurczaka, do?? udziwnionym, ale nie jest to z ca?? pewno?ci?
> >>>> potrawka
> >>> Tylko co? Pieczeń to z pewnością nie jest, czy potrawka (ang. "stew")
to
> >>> zależy
> >>> co rozumiesz przez potrawka?
> >>>
> >> Potrawka to nie to samo co potrawa. Potrawka to gotowane mięso
(kurczak,
> >> kura, cielęcina) z sosem potrawkowym (masło, mąka, rosół z tego mięska
co
> >> jest w potrawce). To wariant podstawwowy. Do sosu można dać soku z
cytryny
> >> i/lub żóltko. Potrawka z kurczaka jest zarazem potrawą z kurczaka.
> > Odwrotna
> >> relacje nie zawsze zachodzi. W przypadku potrawy podanę przez Madzię na
> >> pewno nie.
> >> Pozdrawiam - Agnieszka
> >
> > Najlepsza potrawka z kurczaka jest koperkowa...
> >
> >
> >
> Nie. Lubczykowa
>
> --
> XL wiosenna

Chyba tylko gdy lubczyk traktowany jako afro. A i tak skuteczniejszy z
czerwonym mięsem i czerwonym winem wytrawnym.

napisał/a: ~Ikselka 2007-10-15 12:44
Panslavista pisze:
> "Ikselka" wrote in message
> news:fevfp3$o0n$1@atlantis.news.tpi.pl...
>> Panslavista pisze:
>>> "batory" wrote in message
>>> news:feve54$769$1@nemesis.news.tpi.pl...
>>>> Użytkownik "Konrad Kosmowski" napisał w
> wiadomości
>>>> news:fag4u4-8tl.ln1@kosmosik.net...
>>>>> ** batory wrote:
>>>>>
>>>>>>> po ludzku poprosz?, bom nie kumata...
>>>>>> E daj sobie z tym spok?j, to co jest tam opisane jest faktycznie
> jakim?
>>>>>> daniem z kurczaka, do?? udziwnionym, ale nie jest to z ca?? pewno?ci?
>>>>>> potrawka
>>>>> Tylko co? Pieczeń to z pewnością nie jest, czy potrawka (ang. "stew")
> to
>>>>> zależy
>>>>> co rozumiesz przez potrawka?
>>>>>
>>>> Potrawka to nie to samo co potrawa. Potrawka to gotowane mięso
> (kurczak,
>>>> kura, cielęcina) z sosem potrawkowym (masło, mąka, rosół z tego mięska
> co
>>>> jest w potrawce). To wariant podstawwowy. Do sosu można dać soku z
> cytryny
>>>> i/lub żóltko. Potrawka z kurczaka jest zarazem potrawą z kurczaka.
>>> Odwrotna
>>>> relacje nie zawsze zachodzi. W przypadku potrawy podanę przez Madzię na
>>>> pewno nie.
>>>> Pozdrawiam - Agnieszka
>>> Najlepsza potrawka z kurczaka jest koperkowa...
>>>
>>>
>>>
>> Nie. Lubczykowa
>>
>> --
>> XL wiosenna
>
> Chyba tylko gdy lubczyk traktowany jako afro. A i tak skuteczniejszy z
> czerwonym mięsem i czerwonym winem wytrawnym.

Afro nie afro - ja używam go bardzo często: do rosołu, krupniku,
potrawki, nawet zupę lubczykową robię, jedną z ulubionych moich i
całej-reszty-świata


--
XL wiosenna
napisał/a: ~Panslavista" 2007-10-15 12:49

"Ikselka" wrote in message
> Panslavista pisze:
> > "Ikselka" wrote in message
> > news:fevfp3$o0n$1@atlantis.news.tpi.pl...
> >> Panslavista pisze:
> >>> "batory" wrote in message
> >>> news:feve54$769$1@nemesis.news.tpi.pl...
> >>>> Użytkownik "Konrad Kosmowski" napisał w
> > wiadomości
> >>>> news:fag4u4-8tl.ln1@kosmosik.net...
> >>>>> ** batory wrote:
> >>>>>
> >>>>>>> po ludzku poprosz?, bom nie kumata...
> >>>>>> E daj sobie z tym spok?j, to co jest tam opisane jest faktycznie
> > jakim?
> >>>>>> daniem z kurczaka, do?? udziwnionym, ale nie jest to z ca??
pewno?ci?
> >>>>>> potrawka
> >>>>> Tylko co? Pieczeń to z pewnością nie jest, czy potrawka (ang.
"stew")
> > to
> >>>>> zależy
> >>>>> co rozumiesz przez potrawka?
> >>>>>
> >>>> Potrawka to nie to samo co potrawa. Potrawka to gotowane mięso
> > (kurczak,
> >>>> kura, cielęcina) z sosem potrawkowym (masło, mąka, rosół z tego
mięska
> > co
> >>>> jest w potrawce). To wariant podstawwowy. Do sosu można dać soku z
> > cytryny
> >>>> i/lub żóltko. Potrawka z kurczaka jest zarazem potrawą z kurczaka.
> >>> Odwrotna
> >>>> relacje nie zawsze zachodzi. W przypadku potrawy podanę przez Madzię
na
> >>>> pewno nie.
> >>>> Pozdrawiam - Agnieszka
> >>> Najlepsza potrawka z kurczaka jest koperkowa...
> >>>
> >>>
> >>>
> >> Nie. Lubczykowa
> >>
> >> --
> >> XL wiosenna
> >
> > Chyba tylko gdy lubczyk traktowany jako afro. A i tak skuteczniejszy z
> > czerwonym mięsem i czerwonym winem wytrawnym.
>
> Afro nie afro - ja używam go bardzo często: do rosołu, krupniku,
> potrawki, nawet zupę lubczykową robię, jedną z ulubionych moich i
> całej-reszty-świata
>
>
> --
> XL wiosenna


To on juz nie teges? 8-()

napisał/a: ~Ikselka 2007-10-15 12:59
Panslavista pisze:
> "Ikselka" wrote in message
> news:fevgo2$cv9$3@nemesis.news.tpi.pl...
>> Panslavista pisze:
>>> "Ikselka" wrote in message
>>> news:fevfp3$o0n$1@atlantis.news.tpi.pl...
>>>> Panslavista pisze:
>>>>> "batory" wrote in message
>>>>> news:feve54$769$1@nemesis.news.tpi.pl...
>>>>>> Użytkownik "Konrad Kosmowski" napisał w
>>> wiadomości
>>>>>> news:fag4u4-8tl.ln1@kosmosik.net...
>>>>>>> ** batory wrote:
>>>>>>>
>>>>>>>>> po ludzku poprosz?, bom nie kumata...
>>>>>>>> E daj sobie z tym spok?j, to co jest tam opisane jest faktycznie
>>> jakim?
>>>>>>>> daniem z kurczaka, do?? udziwnionym, ale nie jest to z ca??
> pewno?ci?
>>>>>>>> potrawka
>>>>>>> Tylko co? Pieczeń to z pewnością nie jest, czy potrawka (ang.
> "stew")
>>> to
>>>>>>> zależy
>>>>>>> co rozumiesz przez potrawka?
>>>>>>>
>>>>>> Potrawka to nie to samo co potrawa. Potrawka to gotowane mięso
>>> (kurczak,
>>>>>> kura, cielęcina) z sosem potrawkowym (masło, mąka, rosół z tego
> mięska
>>> co
>>>>>> jest w potrawce). To wariant podstawwowy. Do sosu można dać soku z
>>> cytryny
>>>>>> i/lub żóltko. Potrawka z kurczaka jest zarazem potrawą z kurczaka.
>>>>> Odwrotna
>>>>>> relacje nie zawsze zachodzi. W przypadku potrawy podanę przez Madzię
> na
>>>>>> pewno nie.
>>>>>> Pozdrawiam - Agnieszka
>>>>> Najlepsza potrawka z kurczaka jest koperkowa...
>>>>>
>>>>>
>>>>>
>>>> Nie. Lubczykowa
>>>>
>>>> --
>>>> XL wiosenna
>>> Chyba tylko gdy lubczyk traktowany jako afro. A i tak skuteczniejszy z
>>> czerwonym mięsem i czerwonym winem wytrawnym.
>> Afro nie afro - ja używam go bardzo często: do rosołu, krupniku,
>> potrawki, nawet zupę lubczykową robię, jedną z ulubionych moich i
>> całej-reszty-świata
>>
>>
>> --
>> XL wiosenna
>
>
> To on juz nie teges? 8-()
>
>
>
Dlaczego??? Tylko w tym przypadku lubczyk jest uzasadniony? JA uwielbiam
lubczyk

--
XL wiosenna
napisał/a: ~Konrad Kosmowski 2007-10-15 17:56
** batory wrote:

>>>> po ludzku poprosz?, bom nie kumata...

>>> E daj sobie z tym spok?j, to co jest tam opisane jest faktycznie jakim?
>>> daniem z kurczaka, do?? udziwnionym, ale nie jest to z ca?? pewno?ci?
>>> potrawka

>> Tylko co? Piecze? to z pewno?ci? nie jest, czy potrawka (ang. "stew") to
>> zale?y co rozumiesz przez potrawka?

> Potrawka to nie to samo co potrawa. Potrawka to gotowane mi?so (kurczak,
> kura, ciel?cina) z sosem potrawkowym (mas?o, m?ka, ros?? z tego mi?ska co
> jest w potrawce).

Potrawka to jest mięso gotowane w sosie. I tyle.

--
+ ' .-. .
, * ) )
http://kosmosik.net/ . . '-' . kK
napisał/a: ~Panslavista" 2007-10-15 18:12

"Konrad Kosmowski" wrote in message
> ** batory wrote:
>
> >>>> po ludzku poprosz?, bom nie kumata...
>
> >>> E daj sobie z tym spok?j, to co jest tam opisane jest faktycznie
jakim?
> >>> daniem z kurczaka, do?? udziwnionym, ale nie jest to z ca?? pewno?ci?
> >>> potrawka
>
> >> Tylko co? Piecze? to z pewno?ci? nie jest, czy potrawka (ang. "stew")
to
> >> zale?y co rozumiesz przez potrawka?
>
> > Potrawka to nie to samo co potrawa. Potrawka to gotowane mi?so (kurczak,
> > kura, ciel?cina) z sosem potrawkowym (mas?o, m?ka, ros?? z tego mi?ska
co
> > jest w potrawce).
>
> Potrawka to jest mięso gotowane w sosie. I tyle.

Nie tylko. Bo może być np. z warzywami np. marchewką i groszkiem - by daleko
nie szukać - żołądki drobiowe z w/w lub kawałki kurczaka z duszoną młodą
kalarepką
Albo żeberka duszone z brukwią w kostkę, z podbitką śmietanową.

napisał/a: ~batory" 2007-10-16 10:36

Użytkownik "Konrad Kosmowski" napisał w wiadomości
> ** batory wrote:
>
>>>>> po ludzku poprosz?, bom nie kumata...
>
>>>> E daj sobie z tym spok?j, to co jest tam opisane jest faktycznie jakim?
>>>> daniem z kurczaka, do?? udziwnionym, ale nie jest to z ca?? pewno?ci?
>>>> potrawka
>
>>> Tylko co? Piecze? to z pewno?ci? nie jest, czy potrawka (ang. "stew") to
>>> zale?y co rozumiesz przez potrawka?
>
>> Potrawka to nie to samo co potrawa. Potrawka to gotowane mi?so (kurczak,
>> kura, ciel?cina) z sosem potrawkowym (mas?o, m?ka, ros?? z tego mi?ska co
>> jest w potrawce).
>
> Potrawka to jest mięso gotowane w sosie. I tyle.
>
Całkowicie się zgadzam tyle, ze z małym uzupełnieniem - w sosie potrawkowym.