JEDZENIE NA WESELU
napisał/a:
Madziulka1
2006-11-30 09:25
Tez jestem za porcjami.
napisał/a:
orka2
2006-11-30 11:06
Połmiski zdecydowanie :P
napisał/a:
Angelika1
2006-11-30 13:24
Porcje !!!!!
napisał/a:
samsam
2006-11-30 13:44
Hmmm...., chyba jednak półmiski
napisał/a:
orka2
2006-11-30 15:39
Mówiąc szczerze, jeszcze nigdy nie byłam na weselu gdzie podawano porcje, więc chyba dlatego nie moge sobie tego wyobrazić :)
napisał/a:
Marusia
2006-11-30 18:21
Półmiski!!!
napisał/a:
jente8
2006-11-30 18:32
Też jestem za półmiskami. Jeśli będą porcje, to będą "uśrednione" i w ten sposób część gości nie będzie najedzona (bo za mało), a część przejedzona (bo za dużo; oczywiście, mogą też zostawić resztę porcji niedojedzoną na talerzu, a ci goście, którzy będą nadal głodni, będą na nich patrzyli z zawiścią ). Sytuacji, żeby goście "rzucali się z widelcami na półmiski" jeszcze na żadnym weselu nie widziałam więc uważam, że półmiski to dobre rozwiązanie.
napisał/a:
Madziulka1
2006-11-30 18:55
Ja znalazlam menu z ktorego mamy wybrac sobie dania podawane na weselu :
Zupy:
Rosul z kury z makaronem,
Krem z kury z groszkiem ptysiowym,
Krem z pieczarek z groszkiem ptysiowym,
Zupa pieczarkowa z makaronem
Barszcz Ukrainski,
Zupa Gulaszowa,
Zupa drobiowa,
Dania Obiadowe :
Faszerowana piers z kurczaka,
Kieszonki drobiowe,
Medaliony ze schabu,
Schab nadziewany,
Kotelt De Voiaille,
Rolada z indyka,
Piers z indyka,
Rolada ze schabu,
klasyczne roladki wolowe,
eskalopki ze schabu,
opiekane roladki drobiowe,
pieczenie( schab,karkowka, mieso mielone )
roladki ze schabu
Zakaski na cieplo :
boeuf Strogonow,
froszmak,
Barszcz czerwony z krokietem lub pasztecikiem,
udko pieczone,
zraziki ze sliwka i zoltym serem,
kotlet gorski,
zraziki ze sliwkami i migdalami owijane w boczku,
kurczak po chinsku,
szaszlyk drobiowy lub wieprzowy,
kotlety a'la golabki w sosie pomidorowym
zapiekane golonko ( bez kosci)
Zakaski na zimno :
salaterka drobiowa,
galantyna,
schab w galarecie,
przystawka z lososia,
szynka z jajkiem w galarecie,
jakjo w majonezie,
ryba po grecku,
korki sledziowe,
sledz w smietanie,
pomidory faszerowane,
jakja faszerowane,
polmisek wedlin,
Salatki :
z kurczaka,
z porow i szynki,
staropolska,
sledziowa,
pieczarkowa,
z brokulow,
sos tatarski,
jarzynowa,
zolta, (?)
chinska z kurczaka,
szefa kuchni,
z tunczyka,
Surowki :
z czerwonej kapusty,
z bialej kapusty,
z kapusty pekinskiej,
z kiszonej kapusty,
buraczki z cebula,
cwikla z chrzanem,
fasolka szparagowa,
kalafior,
brokuly,
grecka,
ogorek kiszony,
Dodatki :
Ziemniaki,
ryz,
kasza kuskus,
kasza jeczmienna z pieczarkami,
kluski slaskie
Napoje :
Kawa,
Herbata,
soki,
napoje gazowane,
napoje niegazowane,
woda mineralna,
piwo/wino
Na zyczenie :
Dzik pieczony ,
prosiak pieczony,
ryby pieczone,
ryby w galarecie,
szynka pieczona,
losos z jakiem w galarecie.
Ufff ... To wszystko :)
Musimy zdecydowac w jakiej formie bedeie to podawane. W cenie za osobe jest 6 goracych posilkow oprucz obiadu i 6-7 zimnych.
Zupy:
Rosul z kury z makaronem,
Krem z kury z groszkiem ptysiowym,
Krem z pieczarek z groszkiem ptysiowym,
Zupa pieczarkowa z makaronem
Barszcz Ukrainski,
Zupa Gulaszowa,
Zupa drobiowa,
Dania Obiadowe :
Faszerowana piers z kurczaka,
Kieszonki drobiowe,
Medaliony ze schabu,
Schab nadziewany,
Kotelt De Voiaille,
Rolada z indyka,
Piers z indyka,
Rolada ze schabu,
klasyczne roladki wolowe,
eskalopki ze schabu,
opiekane roladki drobiowe,
pieczenie( schab,karkowka, mieso mielone )
roladki ze schabu
Zakaski na cieplo :
boeuf Strogonow,
froszmak,
Barszcz czerwony z krokietem lub pasztecikiem,
udko pieczone,
zraziki ze sliwka i zoltym serem,
kotlet gorski,
zraziki ze sliwkami i migdalami owijane w boczku,
kurczak po chinsku,
szaszlyk drobiowy lub wieprzowy,
kotlety a'la golabki w sosie pomidorowym
zapiekane golonko ( bez kosci)
Zakaski na zimno :
salaterka drobiowa,
galantyna,
schab w galarecie,
przystawka z lososia,
szynka z jajkiem w galarecie,
jakjo w majonezie,
ryba po grecku,
korki sledziowe,
sledz w smietanie,
pomidory faszerowane,
jakja faszerowane,
polmisek wedlin,
Salatki :
z kurczaka,
z porow i szynki,
staropolska,
sledziowa,
pieczarkowa,
z brokulow,
sos tatarski,
jarzynowa,
zolta, (?)
chinska z kurczaka,
szefa kuchni,
z tunczyka,
Surowki :
z czerwonej kapusty,
z bialej kapusty,
z kapusty pekinskiej,
z kiszonej kapusty,
buraczki z cebula,
cwikla z chrzanem,
fasolka szparagowa,
kalafior,
brokuly,
grecka,
ogorek kiszony,
Dodatki :
Ziemniaki,
ryz,
kasza kuskus,
kasza jeczmienna z pieczarkami,
kluski slaskie
Napoje :
Kawa,
Herbata,
soki,
napoje gazowane,
napoje niegazowane,
woda mineralna,
piwo/wino
Na zyczenie :
Dzik pieczony ,
prosiak pieczony,
ryby pieczone,
ryby w galarecie,
szynka pieczona,
losos z jakiem w galarecie.
Ufff ... To wszystko :)
Musimy zdecydowac w jakiej formie bedeie to podawane. W cenie za osobe jest 6 goracych posilkow oprucz obiadu i 6-7 zimnych.
napisał/a:
iza19821
2006-11-30 20:20
A ja Menu bede wiedziec na drugi rok jak pojedziemy do Polski.
napisał/a:
Belay
2006-12-08 10:06
Ja napiszę to, co udało mi się zapamiętać
Obiad:[list:23b8e24388][*:23b8e24388]Krem z brokułów
[*:23b8e24388]Kotlet De vollay
[*:23b8e24388]Schab księżycowy
[*:23b8e24388]Potrawka z kurczaka
[*:23b8e24388]Zrazy zawijane po wielkopolsku
[*:23b8e24388]Ziemniaki
[*:23b8e24388]Kluski Śląskie
[*:23b8e24388]Frytki
[*:23b8e24388]Pieczarki duszone
[*:23b8e24388]Zestaw surówek[/list:u:23b8e24388]Deser[list:23b8e24388][*:23b8e24388]Płonące lody
[*:23b8e24388]Ciasta: sernik, jabłecznik, makowiec i inne..[/list:u:23b8e24388]
Ciepłe posiłki[list:23b8e24388][*:23b8e24388]Strogonow (z dzika)
[*:23b8e24388]Ryba (panga) z pieczarkami
[*:23b8e24388]Bigos staropolski
[*:23b8e24388]Szaszłyk płonący
[*:23b8e24388]Barszcz z krokietem/uszkami
[*:23b8e24388]Żeberka (pewnie też z dzika)[/list:u:23b8e24388]Przekąski i inne:[list:23b8e24388][*:23b8e24388]Schab nadziewany śliwkami
[*:23b8e24388]Karkówka pieczona
[*:23b8e24388]Ryba Eldorado (specjalność lokalu)
[*:23b8e24388]Ryba na lustrze (z pewnością panga)
[*:23b8e24388]Indyk w maladze
[*:23b8e24388]Galaretki drobiowe
[*:23b8e24388]Sałatka jarzynowa
[*:23b8e24388]Sałatka z ananasem (z porem, selerem, szynką)
[*:23b8e24388]Sałatka grecka (z fetą, oliwkami, pomidorami)
[*:23b8e24388]Śledź w oleju
[*:23b8e24388]Śledź gajowego
[*:23b8e24388]Rollmopsy
[*:23b8e24388]Jajka w sosie tatarskim[/list:u:23b8e24388][list:23b8e24388][*:23b8e24388]Napoje zimne
[*:23b8e24388]Napoje ciepłe
[*:23b8e24388]Alkohol[/list:u:23b8e24388]
Obiad:[list:23b8e24388][*:23b8e24388]Krem z brokułów
[*:23b8e24388]Kotlet De vollay
[*:23b8e24388]Schab księżycowy
[*:23b8e24388]Potrawka z kurczaka
[*:23b8e24388]Zrazy zawijane po wielkopolsku
[*:23b8e24388]Ziemniaki
[*:23b8e24388]Kluski Śląskie
[*:23b8e24388]Frytki
[*:23b8e24388]Pieczarki duszone
[*:23b8e24388]Zestaw surówek[/list:u:23b8e24388]Deser[list:23b8e24388][*:23b8e24388]Płonące lody
[*:23b8e24388]Ciasta: sernik, jabłecznik, makowiec i inne..[/list:u:23b8e24388]
Ciepłe posiłki[list:23b8e24388][*:23b8e24388]Strogonow (z dzika)
[*:23b8e24388]Ryba (panga) z pieczarkami
[*:23b8e24388]Bigos staropolski
[*:23b8e24388]Szaszłyk płonący
[*:23b8e24388]Barszcz z krokietem/uszkami
[*:23b8e24388]Żeberka (pewnie też z dzika)[/list:u:23b8e24388]Przekąski i inne:[list:23b8e24388][*:23b8e24388]Schab nadziewany śliwkami
[*:23b8e24388]Karkówka pieczona
[*:23b8e24388]Ryba Eldorado (specjalność lokalu)
[*:23b8e24388]Ryba na lustrze (z pewnością panga)
[*:23b8e24388]Indyk w maladze
[*:23b8e24388]Galaretki drobiowe
[*:23b8e24388]Sałatka jarzynowa
[*:23b8e24388]Sałatka z ananasem (z porem, selerem, szynką)
[*:23b8e24388]Sałatka grecka (z fetą, oliwkami, pomidorami)
[*:23b8e24388]Śledź w oleju
[*:23b8e24388]Śledź gajowego
[*:23b8e24388]Rollmopsy
[*:23b8e24388]Jajka w sosie tatarskim[/list:u:23b8e24388][list:23b8e24388][*:23b8e24388]Napoje zimne
[*:23b8e24388]Napoje ciepłe
[*:23b8e24388]Alkohol[/list:u:23b8e24388]
napisał/a:
iwa2
2006-12-08 11:06
dziwne... tak nagle zrobiłam się głodna
menu bardzo urozmaicone, oj będzie pysznie
menu bardzo urozmaicone, oj będzie pysznie
napisał/a:
iza19821
2006-12-08 11:10
Mnie tylko z tego ciekawi