JEDZENIE NA WESELU

napisał/a: Madzia_84 2008-03-04 10:19
kasia89itomek81 napisal(a):Madzia_84 napisał/a:
powiedzcie czy jak na 140zł to nie za mało?


myślę ze nie mało a nawet dużo tylko moze jeszcze jedno danie cieple


Ale chodziło mi oto czy nie za mało jedzenia jak na 140zł. Bo 140zł to dla mnie dużo więc wydaje mi się, że powinnobyć trochę wiecej dań. Ale w sumie wesele bedzie w restauracji a nie w jakiejś wynajetej stołówce więc może nie powinnam liczyć na więcej jedzenia za 140zł.
napisał/a: evilgirl89 2008-03-04 15:45
takie jest u nas


mam menu to podam jak u nas jest:
przywitanie chleb sól szampan

obiad

rosól z makaronem
karczek duszony w sosie własnym
pieczone udko kurczaka
schab panierowany
ziemniaki
bukiet surówek
puchar lodów z owocami

płyta zimna

zestaw mięs pieczonych;karczek w ziołach,schab z morelami,śliwkami,szynka chłopska,pasztet z orzechami,szynka konserwowa
sos tatarski do mięs
sałatka z kurczaka wędzonego
sałatka bankietowa z kukurydzą i czerwoną fasolą
zestaw śledzi w oleju i śmietanie z jabłkami
galaretka drobiowa
zestaw ogórków kiszonych podanych w kamionkach
pieczywo
kawa herbata

zestaw dań gorących

rolada z indyka,kluski śląskie surówka
placki po zbójnicku z gulaszem
boeuf Strogonow
barszcz z krokietem

napoje

kawa herbata soki woda bez ograniczeń

i to za 125 zł od os

myślę że dużo
zwłaszcza ż eto co zostanie bierzemy ze sobą
aha i jeszcze placki dopłata 19 zł /os

ceny podniosły sie także od osoby wyjdzie nam gdzieś nie więcej niż 150 zł z plackami na sale i na odchodne w podziękowaniu dla gości po kg placków na pare i my nie pakujemy ich bo to obsługo restauracji robi

teraz porównując to chyba jednak mało tego macie
zastanawia mnie czemu tak mało tych dań gorących??

u nas oprócz obiadu jest 4 dania gorące .................
napisał/a: iwa_ch 2008-03-04 16:08
kasia89itomek81, tego wszystkiego to chyba tak w sam raz
napisał/a: evilgirl89 2008-03-04 16:10
iwa_ch, ale chodzi ci o moje menu czy Madzia_84, ??
napisał/a: arTemida 2008-03-04 16:15
kasia89itomek81 ale ten zestaw dań goracych to jest chyba tzw. kolacja czyli to co podają ok.2-3 nocy, po oczepinach, torcie, podziekowaniach. a po obiedzie nie ma nic gorącego do tego czasu kolacji.Przynajmniej ja to tak rozumiem
napisał/a: evilgirl89 2008-03-04 16:25
arTemida, chodzi ci o to że obiad długo długo nic i dopiero ok 2 3 w nocy te nasze gorące dania??

nie no co ty bedą podawane po obiedzie aż do końca imprezy co na 2-3 godziny
napisał/a: Madzia_84 2008-03-04 16:27
kasia89itomek81 napisal(a):teraz porównując to chyba jednak mało tego macie
zastanawia mnie czemu tak mało tych dań gorących??

u nas oprócz obiadu jest 4 dania gorące .................


U was za 150zł są oprócz obiadu 4 dania gorace a u nas za 140zł dwa dania gorące. Może jakbym dołozyła 10zł to by były trzy dania gorące ;) Czyli prawie tyle co u Ciebie ;)
napisał/a: evilgirl89 2008-03-04 16:30
Madzia_84, ale ja w tym mam ciasta i to naprawdę duzo
napisał/a: iwa_ch 2008-03-04 18:15
kasia89itomek81, o twoje
napisał/a: bodo 2008-03-04 18:28
To i ja zapodam moje menu jeszcze nie obrane w szczegóły.
Koszt naszej zabawy talerzykowej wynosi 130zl/os w normalnym podwarszawskim domu weselnym.


Dania na gorąco:

Danie pierwsze / do wyboru:
flaki wołowe + rosół z makaronem
żołądki drobiowe + rosół z makaronem
gulasz wołowy, wieprzowy lub z indyka + rosół z makaronem


Danie drugie obiadowe / do wyboru:

de volaille, udziec faszerowany, ziemniaki, surówki
schabowy, ziemniaki, surówki
pieczeń schabowa, ziemniaki, surówki
kurczak pieczony, ziemniaki, surówki


Danie trzecie / do wyboru:

schabowy, pieczeń karkówka, bigos, pieczarki
de volaille z ananasem, pieczarki
pieczeń schabowa, pieczarki, bigos


Danie czwarte / do wyboru:

kurczak pieczony, ryż, sałatka na słodko
pieczń, śląskie, ćwikła na ostro


Danie piąte / do wyboru:

krokiety/paszteciki z mięsem i pieczarkami + czerwony barszcz
biała kiełbasa + żur

Istnieje możliwość serwowania innych dań wg zamówień klienta.


Dania na zimno:

Półmiski
szynka
baleron
polędwica
schab pieczony
salami
kabanosy
pasztet
indyk w galarecie z brzoskwinią
schab po warszawsku
szynka w galarecie
kurczak w galarecie
jajka faszerowane
sałatka warzywna na ostro
sałatka z ananasem na słodko
łosoś
ryba po grecku
śledzik
pomidor
ogórek
pieczarka marynowana
papryka marynowana
ogórek konserwowy


Ciasta + słodycze:

sernik z brzoskwinią
sernik gotowany
ptasie mleczko
rolada
szarlotka
ciasta kremowe
słodycze


Owoce:

winogrona
pomarańcze
mandarynki
ananasy
jabłka
banany


Napoje na gorąco:

kawa, herbata
czekolada
Tort z fontannami
Lody
Zimne napoje


Inne atrakcje na zamówienie wg życzenia klienta

Bylismy tam już na 2 weselach i z własnego przekonania wiemy że jedzenie jest dobre. Dania ciepłe są w dobrych porcjach, a rzeczy na zimno na stołach są w porcjach teoretycznie nie dużych, ale i tak to zostaje i przy takiej ilości wygląda spoko.
Pozdrawiam
napisał/a: arTemida 2008-03-04 19:43
kasia89itomek81 napisal(a):bedą podawane po obiedzie aż do końca imprezy co na 2-3 godziny

no z czyms takim to się nigdy nie spotkałam.zawsze było że między 18-19 obiad, 19.30-20 deser, po deserze zimne zakąski, 22 pieczona szynka, swinka tudziez tym podobne,24 tort, 2-3 tzw gorąca kolacja. A to co zostaje z obiadu jest również na stole i podgrzewane.Przy takim rozłożeniu posilków jedno się zje i za chwile następne wnoszą. Praktycznie co 2 godziny jest zmiana jedzenia. Wiec nie wyobrażam sobie co 2-3 godziny wnoszenia ciepłych posiłków jak w planie są inne
napisał/a: evilgirl89 2008-03-04 21:18
arTemida, no to o to mi chodzi tylko moze zawile napisałam chodziło mi o to ze ma byc tak:
obiad o załóżmy 18 (lody chyba są na deser)
ciepłe danie 1 o 20 lub 21 ale raczej 20(tort)
CD2 o 22
oczepiny i jeszcze 2 ciepłe dania
mam nadzieje ze teraz jakoś jest to dobrze napisane
napisal(a):Praktycznie co 2 godziny jest zmiana jedzenia. Wiec nie wyobrażam sobie co 2-3 godziny wnoszenia ciepłych posiłków jak w planie są inne


o co tu chodzi bo nie kminie
jakto inne ??
no co 2 czy 3 godziny kolejne ciepłe danie a miedzy czasie przekąski z płyty zimnej