JEDZENIE NA WESELU
napisał/a:
Madzia_84
2008-03-04 10:19
Ale chodziło mi oto czy nie za mało jedzenia jak na 140zł. Bo 140zł to dla mnie dużo więc wydaje mi się, że powinnobyć trochę wiecej dań. Ale w sumie wesele bedzie w restauracji a nie w jakiejś wynajetej stołówce więc może nie powinnam liczyć na więcej jedzenia za 140zł.
napisał/a:
evilgirl89
2008-03-04 15:45
takie jest u nas
mam menu to podam jak u nas jest:
przywitanie chleb sól szampan
obiad
rosól z makaronem
karczek duszony w sosie własnym
pieczone udko kurczaka
schab panierowany
ziemniaki
bukiet surówek
puchar lodów z owocami
płyta zimna
zestaw mięs pieczonych;karczek w ziołach,schab z morelami,śliwkami,szynka chłopska,pasztet z orzechami,szynka konserwowa
sos tatarski do mięs
sałatka z kurczaka wędzonego
sałatka bankietowa z kukurydzą i czerwoną fasolą
zestaw śledzi w oleju i śmietanie z jabłkami
galaretka drobiowa
zestaw ogórków kiszonych podanych w kamionkach
pieczywo
kawa herbata
zestaw dań gorących
rolada z indyka,kluski śląskie surówka
placki po zbójnicku z gulaszem
boeuf Strogonow
barszcz z krokietem
napoje
kawa herbata soki woda bez ograniczeń
i to za 125 zł od os
myślę że dużo
zwłaszcza ż eto co zostanie bierzemy ze sobą
aha i jeszcze placki dopłata 19 zł /os
ceny podniosły sie także od osoby wyjdzie nam gdzieś nie więcej niż 150 zł z plackami na sale i na odchodne w podziękowaniu dla gości po kg placków na pare i my nie pakujemy ich bo to obsługo restauracji robi
teraz porównując to chyba jednak mało tego macie
zastanawia mnie czemu tak mało tych dań gorących??
u nas oprócz obiadu jest 4 dania gorące .................
mam menu to podam jak u nas jest:
przywitanie chleb sól szampan
obiad
rosól z makaronem
karczek duszony w sosie własnym
pieczone udko kurczaka
schab panierowany
ziemniaki
bukiet surówek
puchar lodów z owocami
płyta zimna
zestaw mięs pieczonych;karczek w ziołach,schab z morelami,śliwkami,szynka chłopska,pasztet z orzechami,szynka konserwowa
sos tatarski do mięs
sałatka z kurczaka wędzonego
sałatka bankietowa z kukurydzą i czerwoną fasolą
zestaw śledzi w oleju i śmietanie z jabłkami
galaretka drobiowa
zestaw ogórków kiszonych podanych w kamionkach
pieczywo
kawa herbata
zestaw dań gorących
rolada z indyka,kluski śląskie surówka
placki po zbójnicku z gulaszem
boeuf Strogonow
barszcz z krokietem
napoje
kawa herbata soki woda bez ograniczeń
i to za 125 zł od os
myślę że dużo
zwłaszcza ż eto co zostanie bierzemy ze sobą
aha i jeszcze placki dopłata 19 zł /os
ceny podniosły sie także od osoby wyjdzie nam gdzieś nie więcej niż 150 zł z plackami na sale i na odchodne w podziękowaniu dla gości po kg placków na pare i my nie pakujemy ich bo to obsługo restauracji robi
teraz porównując to chyba jednak mało tego macie
zastanawia mnie czemu tak mało tych dań gorących??
u nas oprócz obiadu jest 4 dania gorące .................
napisał/a:
iwa_ch
2008-03-04 16:08
kasia89itomek81, tego wszystkiego to chyba tak w sam raz
napisał/a:
evilgirl89
2008-03-04 16:10
iwa_ch, ale chodzi ci o moje menu czy Madzia_84, ??
napisał/a:
arTemida
2008-03-04 16:15
kasia89itomek81 ale ten zestaw dań goracych to jest chyba tzw. kolacja czyli to co podają ok.2-3 nocy, po oczepinach, torcie, podziekowaniach. a po obiedzie nie ma nic gorącego do tego czasu kolacji.Przynajmniej ja to tak rozumiem
napisał/a:
evilgirl89
2008-03-04 16:25
arTemida, chodzi ci o to że obiad długo długo nic i dopiero ok 2 3 w nocy te nasze gorące dania??
nie no co ty bedą podawane po obiedzie aż do końca imprezy co na 2-3 godziny
nie no co ty bedą podawane po obiedzie aż do końca imprezy co na 2-3 godziny
napisał/a:
Madzia_84
2008-03-04 16:27
U was za 150zł są oprócz obiadu 4 dania gorace a u nas za 140zł dwa dania gorące. Może jakbym dołozyła 10zł to by były trzy dania gorące ;) Czyli prawie tyle co u Ciebie ;)
napisał/a:
evilgirl89
2008-03-04 16:30
Madzia_84, ale ja w tym mam ciasta i to naprawdę duzo
napisał/a:
iwa_ch
2008-03-04 18:15
kasia89itomek81, o twoje
napisał/a:
bodo
2008-03-04 18:28
To i ja zapodam moje menu jeszcze nie obrane w szczegóły.
Koszt naszej zabawy talerzykowej wynosi 130zl/os w normalnym podwarszawskim domu weselnym.
Dania na gorąco:
Danie pierwsze / do wyboru:
flaki wołowe + rosół z makaronem
żołądki drobiowe + rosół z makaronem
gulasz wołowy, wieprzowy lub z indyka + rosół z makaronem
Danie drugie obiadowe / do wyboru:
de volaille, udziec faszerowany, ziemniaki, surówki
schabowy, ziemniaki, surówki
pieczeń schabowa, ziemniaki, surówki
kurczak pieczony, ziemniaki, surówki
Danie trzecie / do wyboru:
schabowy, pieczeń karkówka, bigos, pieczarki
de volaille z ananasem, pieczarki
pieczeń schabowa, pieczarki, bigos
Danie czwarte / do wyboru:
kurczak pieczony, ryż, sałatka na słodko
pieczń, śląskie, ćwikła na ostro
Danie piąte / do wyboru:
krokiety/paszteciki z mięsem i pieczarkami + czerwony barszcz
biała kiełbasa + żur
Istnieje możliwość serwowania innych dań wg zamówień klienta.
Dania na zimno:
Półmiski
szynka
baleron
polędwica
schab pieczony
salami
kabanosy
pasztet
indyk w galarecie z brzoskwinią
schab po warszawsku
szynka w galarecie
kurczak w galarecie
jajka faszerowane
sałatka warzywna na ostro
sałatka z ananasem na słodko
łosoś
ryba po grecku
śledzik
pomidor
ogórek
pieczarka marynowana
papryka marynowana
ogórek konserwowy
Ciasta + słodycze:
sernik z brzoskwinią
sernik gotowany
ptasie mleczko
rolada
szarlotka
ciasta kremowe
słodycze
Owoce:
winogrona
pomarańcze
mandarynki
ananasy
jabłka
banany
Napoje na gorąco:
kawa, herbata
czekolada
Tort z fontannami
Lody
Zimne napoje
Inne atrakcje na zamówienie wg życzenia klienta
Bylismy tam już na 2 weselach i z własnego przekonania wiemy że jedzenie jest dobre. Dania ciepłe są w dobrych porcjach, a rzeczy na zimno na stołach są w porcjach teoretycznie nie dużych, ale i tak to zostaje i przy takiej ilości wygląda spoko.
Pozdrawiam
Koszt naszej zabawy talerzykowej wynosi 130zl/os w normalnym podwarszawskim domu weselnym.
Dania na gorąco:
Danie pierwsze / do wyboru:
flaki wołowe + rosół z makaronem
żołądki drobiowe + rosół z makaronem
gulasz wołowy, wieprzowy lub z indyka + rosół z makaronem
Danie drugie obiadowe / do wyboru:
de volaille, udziec faszerowany, ziemniaki, surówki
schabowy, ziemniaki, surówki
pieczeń schabowa, ziemniaki, surówki
kurczak pieczony, ziemniaki, surówki
Danie trzecie / do wyboru:
schabowy, pieczeń karkówka, bigos, pieczarki
de volaille z ananasem, pieczarki
pieczeń schabowa, pieczarki, bigos
Danie czwarte / do wyboru:
kurczak pieczony, ryż, sałatka na słodko
pieczń, śląskie, ćwikła na ostro
Danie piąte / do wyboru:
krokiety/paszteciki z mięsem i pieczarkami + czerwony barszcz
biała kiełbasa + żur
Istnieje możliwość serwowania innych dań wg zamówień klienta.
Dania na zimno:
Półmiski
szynka
baleron
polędwica
schab pieczony
salami
kabanosy
pasztet
indyk w galarecie z brzoskwinią
schab po warszawsku
szynka w galarecie
kurczak w galarecie
jajka faszerowane
sałatka warzywna na ostro
sałatka z ananasem na słodko
łosoś
ryba po grecku
śledzik
pomidor
ogórek
pieczarka marynowana
papryka marynowana
ogórek konserwowy
Ciasta + słodycze:
sernik z brzoskwinią
sernik gotowany
ptasie mleczko
rolada
szarlotka
ciasta kremowe
słodycze
Owoce:
winogrona
pomarańcze
mandarynki
ananasy
jabłka
banany
Napoje na gorąco:
kawa, herbata
czekolada
Tort z fontannami
Lody
Zimne napoje
Inne atrakcje na zamówienie wg życzenia klienta
Bylismy tam już na 2 weselach i z własnego przekonania wiemy że jedzenie jest dobre. Dania ciepłe są w dobrych porcjach, a rzeczy na zimno na stołach są w porcjach teoretycznie nie dużych, ale i tak to zostaje i przy takiej ilości wygląda spoko.
Pozdrawiam
napisał/a:
arTemida
2008-03-04 19:43
no z czyms takim to się nigdy nie spotkałam.zawsze było że między 18-19 obiad, 19.30-20 deser, po deserze zimne zakąski, 22 pieczona szynka, swinka tudziez tym podobne,24 tort, 2-3 tzw gorąca kolacja. A to co zostaje z obiadu jest również na stole i podgrzewane.Przy takim rozłożeniu posilków jedno się zje i za chwile następne wnoszą. Praktycznie co 2 godziny jest zmiana jedzenia. Wiec nie wyobrażam sobie co 2-3 godziny wnoszenia ciepłych posiłków jak w planie są inne
napisał/a:
evilgirl89
2008-03-04 21:18
arTemida, no to o to mi chodzi tylko moze zawile napisałam chodziło mi o to ze ma byc tak:
obiad o załóżmy 18 (lody chyba są na deser)
ciepłe danie 1 o 20 lub 21 ale raczej 20(tort)
CD2 o 22
oczepiny i jeszcze 2 ciepłe dania
mam nadzieje ze teraz jakoś jest to dobrze napisane
o co tu chodzi bo nie kminie
jakto inne ??
no co 2 czy 3 godziny kolejne ciepłe danie a miedzy czasie przekąski z płyty zimnej
obiad o załóżmy 18 (lody chyba są na deser)
ciepłe danie 1 o 20 lub 21 ale raczej 20(tort)
CD2 o 22
oczepiny i jeszcze 2 ciepłe dania
mam nadzieje ze teraz jakoś jest to dobrze napisane
o co tu chodzi bo nie kminie
jakto inne ??
no co 2 czy 3 godziny kolejne ciepłe danie a miedzy czasie przekąski z płyty zimnej