Torty weselne

napisał/a: Hecate 2012-09-02 22:11
nieobiektywni, ja uważam, że pomysł bardzo fajny, jeżeli nie chcecie tradycyjnego tortu, to dlaczego nie?
napisał/a: xmagdax 2012-09-02 23:04
nieobiektywni, ja jestem tradycjonalistką i uważam, że tort musi być babeczki są super ale jako dodatek. Coś takiego można postawić na stole deserowym bo wygląda to bardzo fajnie ale nie zamiast tortu... starsze pokolenie może tego nie zrozumieć i będą czekać na tort bo przecież babeczki to nie tort tylko ciastko takie jest moje zdanie i ja osobiście czegoś takiego zamiast toru bym nie chciała
napisał/a: Ophelia 2012-09-03 01:11
My będziemy mieli tort czekoladowy z wiśniami i z takimi fajnymi chrupkami i różnymi konsystencjami musów/kremów, ozdobiony przeróżnymi owockami. Nie jest za słodki, ciężki ani mdły. Pychota
napisał/a: ~gość 2012-09-03 18:06
Ja chce mieć taki marcepanowy. Ale z tego co się dowiadywałam u mnie w okolicy nikt takich nie robi. Jest jedna pani co robi takie ale ona nie ma filmy tylko tak prywatnie a my nie możemy na salę "wnieść ciasta niewiadomego pochodzenia". Wszyscy w cyklicy na weselach maja takie torty składające się pojedynczych placków na tacach i jeszcze do tego takie okropne tryskające z nich fajerwerki. Nie podobają mi się one strasznie.
Coś takiego:

a ja chcę coś w tym stylu


Takie małe babeczki są mega urocze! Tylko one chyba bardziej na takie mniejsze wesela bo ponad 100 babeczek już by chyba tak fajnie nie wyglądało. A może sama się zdecyduje na te babeczki.
napisał/a: Iwa1988 2012-09-03 18:33
JoanJett też mi się marzyło coś w tym stylu, ale kilka osób sprowadziło mnie na ziemię- taki jest piękny do momentu krojenia, potem ktoś kto dostanie tort z dolnych pięter dostaje taki bez polewy, postrzępiony. Ja z takiego zrezygnowałam :(
napisał/a: ~gość 2012-09-03 20:41
JoanJett, te masy do powlekania są niedobre ;) Ładne, ale psują smak tortu.

My mieliśmy taki - chyba jeszcze nie pokazywałam - był cały ze śmietany z różami z białej czekolady. Słabo widać, ale nie mam narazie lepszej fotki.

napisał/a: Marta Gregorska 2012-09-03 20:42
Miśka27 napisal(a):JoanJett, te masy do powlekania są niedobre ;) Ładne, ale psują smak tortu.

dokładnie
napisał/a: Becinka 2012-09-03 21:11
Miśka27, śliczny kto Wam go robił?? da radę na dostawę do Tarnowa?
napisał/a: Hecate 2012-09-03 21:31
JoanJett, muszę zgodzić się z dziewczynami, ta masa sprawia, że tort smakuje jak słodki ulepek
napisał/a: ~gość 2012-09-03 22:29
Becinka napisal(a):Miśka27, śliczny kto Wam go robił?? da radę na dostawę do Tarnowa?

Oj, może być ciężko. Cukiernia jest pod Lublinem.
napisał/a: daffodil1 2012-09-03 23:00
to i ja nasz pochwalę ;)
dużo nad nim nie siedzieliśmy, zamówiliśmy w 5 minut w cukierni poleconej przez teściową
może niezbyt wypasiony ale pokażę :)
napisał/a: anka0611 2012-09-04 07:30
daffodil, miałam identyczny stelaż :)