Kuchnia gazowa a elektryczna

aleksia1
napisał/a: aleksia1 2013-03-16 23:44
Zerknijcie na tą stronke http://www.kuchnie.apartamenty.pl/
Tutaj też znajdziecie odpowiedz na to co tak naprawde jest lepsze.
napisał/a: m-minnie 2013-03-18 17:33
ja natomiast starą kuchenkę gazową wymieniłam na płytę indukcyjną i piekarnik do zabudowy. Indukcja według mnie jest najbardziej efektywnym i bezpiecznym rodzajem płyty.
napisał/a: ubuunii4 2013-03-28 13:20
A ja polecam jednak kuchnię gazową może kuchnie indukcyjne posiadają specjalne zabezpieczenia przed dziećmi ale czy użytkowanie tych kuchenek wychodzi taniej, to nie jestem pewna?
napisał/a: m-minnie 2013-04-03 11:32
w płycie indukcyjnej ciepło produkowane jest na kontakcie garnka z płytą, dlatego też wydajność jest największa- najmniejsze są straty energii. W indukcji elektroniczny system dobiera też powierzchnię grzania także nie mamy straty energii na ogrzewanie niewykorzystanej powierzchni. Myślę, że gdyby wszystko podliczyć użytkowanie wychodzi ekonomicznie.
napisał/a: uagieli4 2013-04-10 13:24
To znaczy że jednak lepsze są płyty indukcyjne, a jak jest z ich utrzymaniem, czyszczeniem itd?
napisał/a: m-minnie 2013-04-12 16:39
na płycie indukcyjnej ryzyko przypalania potraw jest już ograniczone. Płaska powierzchnia powinna przemawiać na korzyść łatwości utrzymania takiej indukcji w czystości. Wiadomo, że tego typu płytę należy czyścić specjalnymi środkami i absolutnie nie używać środków żrących, szorstkich materiałów itd. inaczej można zarysować i zniszczyć płytę...
napisał/a: sylwuchafl 2015-06-03 09:40
ja niedawno ze swoja rodziną wprowadziliśmy się do nowego domu pod miastem, zdecydowaliśmy się na ogrzewanie gazem płynnym,mamy zbiornik amerigas i jednocześnie mamy kuchenkę podłączoną do tego gazu i na gazie mi się się świetnie gotuje. Moim zdaniem to i tak jest tak, że każdy pod siebie musi patrzeć do czego jest bardziej przyzwyczajony