Co ugotować na romantyczną kolację?

napisał/a: chasia 2012-10-12 10:44
Cczarnula,
kup dużą pierś z kurczaka... ( w sensie taką podwójną ), podziel ją na dwie cześci.
przekrój ja tak, żeby zrobić w środku kieszonkę,
a do środka dodaj co uważasz....
np. pieczarki z cebula, paprykę i ser, szpinak i fetę.

Cczarnula napisal(a):chasia napisał/a:
nieeeeee.
dlaczego nie?

schab ze śliwka to mi się kojarzy ze świętami i z imieninami u cioci.
napisał/a: ~gość 2012-10-12 11:37
chasia napisal(a):Cczarnula,
kup dużą pierś z kurczaka... ( w sensie taką podwójną ), podziel ją na dwie cześci.
przekrój ja tak, żeby zrobić w środku kieszonkę,
a do środka dodaj co uważasz....
np. pieczarki z cebula, paprykę i ser, szpinak i fetę.
ok nadarzam i co dalej piekarnik? obtoczyc ta piers w czyms?
chasia napisal(a):schab ze śliwka to mi się kojarzy ze świętami i z imieninami u
a my uwielbiamy
napisał/a: KarolciaK 2012-10-12 14:58
Cczarnula, faszerowane papryki,piersi w ciescie francuskim (+ albo pieczone ziemniaczki,albo surowka), nalesniki gyros,zapiekanka gyros (to moze mniej romantyczne ale dobre )
obstawialabym papryke faszerowana albo piersi w ciescie francuskim - bo szybko sie robi i ladnie wyglada
napisał/a: chasia 2012-10-12 21:59
Cczarnula napisal(a): chasia napisał/a:
Cczarnula,
kup dużą pierś z kurczaka... ( w sensie taką podwójną ), podziel ją na dwie cześci.
przekrój ja tak, żeby zrobić w środku kieszonkę,
a do środka dodaj co uważasz....
np. pieczarki z cebula, paprykę i ser, szpinak i fetę.
ok nadarzam i co dalej piekarnik? obtoczyc ta piers w czyms?

możesz podsmażyć na patelni i potem do piekarnika. do tego możesz zrobić ziemniaki z piekarnika więc masz dwa dania na jednym prądzie zrobione.

KarolciaK napisal(a):Cczarnula, faszerowane papryki,piersi w ciescie francuskim (+ albo pieczone ziemniaczki,albo surowka), nalesniki gyros,zapiekanka gyros (to moze mniej romantyczne ale dobre )
obstawialabym papryke faszerowana albo piersi w ciescie francuskim - bo szybko sie robi i ladnie wyglada

albo ziemniaki faszerowane
napisał/a: KarolciaK 2012-10-12 22:45
chasia napisal(a): albo ziemniaki faszerowane

tez pyszne ja to wiekszosc faszerowanych potraw uwielbiam
napisał/a: ~gość 2012-10-13 13:19
KarolciaK napisal(a): ja to wiekszosc faszerowanych potraw uwielbiam
pewnie pyszne wstyd,ale ja jeszcze ziemniakow faszerowanych nie jadlam
napisał/a: KarolciaK 2012-10-13 15:34
Cczarnula napisal(a):
pewnie pyszne wstyd,ale ja jeszcze ziemniakow faszerowanych nie jadlam

ja duzo razy tez nie jadlam,moze 3 razy robilam.ale sa pyszne warto zrobic bo szybko sie robi
napisał/a: Gunia.a 2012-10-18 08:30
KarolciaK, jak robisz piersi w cieście francuskim?? Bo ja robię tak, że rozwijam ciasto, brzegi rozcinam tak co ok 3-4cm (głebokość wcięcia ok 7 cm). Ten "nie pocięty" środek smaruję keczupem, wkładam pieczarki z cebulką pierś z kurczaka w kawałeczkach i na to ser i wtedy te brzegi pocięte składam w warkocz (raz pasek z jednej raz z drugiej strony ;) ) wg mnie - pyszne :) ale jestem twojej wersji ciekawa :)
napisał/a: KarolciaK 2012-10-18 09:03
Gunia.a, ja rowniez rozcinam,klade piers (dzien wczesniej ja marynuje w bazylii i czosnku) na piersc klade plasterek szynki,plasterek sera i tez robie taki warkocz z pieczarkami tez mam zamiar zrobic
napisał/a: Gunia.a 2012-11-07 17:39
KarolciaK, musze spróbowac twojego sposobu :)

A macie jakieś bardziej dietetyczne dania?? Oboje z mężem chcemy zgubić kilka kg A w weekend (prawie cały) chata wolna
napisał/a: KarolciaK 2012-11-07 18:54
Gunia.a napisal(a): A macie jakieś bardziej dietetyczne dania?? Oboje z mężem chcemy zgubić kilka kg A w weekend (prawie cały) chata wolna

nie znam ale moze jakies salatki z feta? albo gotowanym kurczakiem? zupy bez zageszczania? nie znam sie na dietetycznych daniach
napisał/a: Gunia.a 2012-11-07 20:52
KarolciaK napisal(a):nie znam sie na dietetycznych daniach
bo wam niepotrzebne :P kurde będe musiała czegos poszukać... chyba, że zrobię to co po prostu lubimy