Parówki

wikaG
napisał/a: wikaG 2010-09-09 13:18
A to moje najnowsze odkrycie :)

Krokiety ziemniaczane na waflu
SKŁADNIKI: 1 opakowanie wafli, ziemniaki, cebulka, ser żółty, parówki Paryżanki, jajka, sól i pieprz.
SPOSÓB WYKONANIA: Ziemniaki ugotować jak do obiadu, podusić, dodać podsmażoną cebulkę, sól, pieprz. Jeszcze gorące posmarować na tali wafla-andruta. Na brzeg ułożyć parówki albo kiełbaski ułożyć ser żółty i zwinąć w roladę. Następnie pociąć w poprzek na małe porcje, moczyć w roztrzepanym jajku i usmażyć.
napisał/a: krystyna_hajek 2010-11-30 11:25
Delikatnie podsmażyć parówkę, na nią położyć żółty ser do roztopienia. Do tego sos tzatzyki: majonez + śmietana lub w wersji dietetycznej jogurt / serek homogenizowany, do tego przecisnąć 3 ząbki czosnku, sól, pieprz, zioła. :)
napisał/a: a_grestowa 2014-08-31 18:31
A ja lubię tradycyjnie - zapiekane z żółtym serem i polane ketchupem Dworskim. Żaden inny mi nie smakuje tak pomidorowo. :)
napisał/a: warzywnik 2014-09-17 10:33
..bardzo dobra jest kiełbaska biała w piwie :) Polecam:)
blog kulinarny w śląskim warzywniku
napisał/a: marllena88 2014-11-18 12:34
o tak, w jajecznicy są przepyszne ;)
napisał/a: smerfetkaaa8 2014-11-18 14:36
wikaG napisal(a):A to moje najnowsze odkrycie :)

Krokiety ziemniaczane na waflu
SKŁADNIKI: 1 opakowanie wafli, ziemniaki, cebulka, ser żółty, parówki Paryżanki, jajka, sól i pieprz.
SPOSÓB WYKONANIA: Ziemniaki ugotować jak do obiadu, podusić, dodać podsmażoną cebulkę, sól, pieprz. Jeszcze gorące posmarować na tali wafla-andruta. Na brzeg ułożyć parówki albo kiełbaski ułożyć ser żółty i zwinąć w roladę. Następnie pociąć w poprzek na małe porcje, moczyć w roztrzepanym jajku i usmażyć.



Pierwszy raz coś takiego widzę :O. Hmmm jest to troszkę dziwne, ale chętnie wypróbuję ten przepis bo wygląda pysznie!