Przekąski na party

napisał/a: dynamite 2014-06-17 13:42
pomysłów jest naprawdę dużo, mogą to być jakieś proste sałatki, tarta, deska serów, koreczki, co wam tylko do głowy przyjdzie, a jak nie macie inspiracji to warto poszukać na przykład tutaj https://www.facebook.com/MerciChefPolska?fref=ts na pewno coś fajnego znajdziecie, co można na przyjęciu podać
napisał/a: gabrijellla 2014-07-30 17:14
nachosy z dipami :)
napisał/a: Dama1 2014-08-25 13:02
Ja bym chciała spróbować przepisu z grillujgotuj.pl na Grillowaną sałatkę owocową z miętą, może wieczorem się na to wezmę.

marteczka67
napisał/a: marteczka67 2014-08-28 18:47
Ale fajny ten przepis, nawet nie wiedziałam że można tak podawać miętę
napisał/a: a_grestowa 2014-08-31 18:28
Jako dip podałam ostatnio... ketchup dworski. Wyśmienicie smakuje z selerem naciowym i ananasem. :)
napisał/a: warzywnik 2014-09-14 14:40
fajną przekąską na imprezę mogą być bułeczki z niespodzianką
napisał/a: warzywnik 2014-09-17 10:30
nie wiem czy można potraktować tą potrawę jako przekąskę..ale szybką do przygotowania na imprezę jestkiełbaska biała w piwku
http://www.slaskiwarzywnik.blogspot.com
napisał/a: smerfetkaaa8 2014-11-18 14:35
Staram się zawsze, żeby były też do wyboru jakieś zdrowe przekąski, sałatki etc. ;) Najlepiej się u mnie sprawdzają koreczki oraz dipy z krakersami.
napisał/a: shee 2014-11-20 15:12
ja na imprezy czesto serwuje rolmopsy z polo marketu, szybko schodza i wiekszosc osob lubi sledziki :)
napisał/a: e-w-a 2014-11-26 12:43
Nieskromnie zapraszam na bloga z oryginalnymi przekąskami w sam raz na Andrzejki http://www.ewa-gotuje.pl/przekaski-5-30.html
napisał/a: arielka90 2015-01-28 01:20
napisał/a: paniwesola 2015-01-29 22:37
tortilla z łososiem
Składniki:

4 tortille o średnicy 20 cm (lub 2 większe)

1 puszka łososia w kawałkach w sosie własnym lub ok. 100 g łososia wędzonego

100 g serka śmietankowego (czasami używam serka z ziołami)

pół pęczka koperku

1 duży ogórek korniszony

sól, pieprz

1/2 czerwonej cebuli

mix sałat, sałata lodowa lub rukola

Tortille podgrzać na suchej patelni około 30 sekund z obu stron (do pojawienia się pęcherzyków powietrza).

W miseczce wymieszać serek, posiekany koperek i ogórek pokrojony w drobną kostkę. Doprawić świeżo mieloną solą i pieprzem.

Tortille posmarować przygotowanym serkiem. Na wierzchu ułożyć pokrojoną w piórka cebulę i odsączonego z zalewy łososia (lub kawałki wędzonego łososia). Na środku ułożyć pasek sałat.

Tortille zwinąć ciasno w rulon. Zawinąć w folię spożywczą i odłożyć do lodówki na kilka godzin (dzięki temu tortilla stanie się miękka i całość 'nabierze' smaku).

Gotową tortillę przecinamy pod skosem na kawałki o szerokości około 1,5 - 2 cm (końcówki odcinamy i zjadamy ;)). Układamy na półmisku i przekąski gotowe :)

Tortillę możemy przygotować wieczorem, a następnego dnia zabrać do pracy lub do szkoły (wtedy tortilli nie kroimy ;)).

Smacznego :)