Nie-lukier.

napisał/a: ~Ikselka 2012-10-03 15:39
Dnia Wed, 03 Oct 2012 02:29:24 +0200, Animka napisał(a):

> W dniu 2012-10-02 07:37, JaMyszka pisze:
>> W dniu wtorek, 2 października 2012 04:18:30 UTC+2 użytkownik Chiron napisał:
>>> Użytkownik "Andy Niwinski" napisał w wiadomości
>>> news:k4cpk7$aud$1@news01.versatel.de...
>>>> No i nie dawaj masła, już dość jesteś spasiona, kochana Srajselko. Smutno
>>>> by nam było bez grupowej wyroczni, jakby ci żyłka pękła...
>>> Musisz mieć bardzo dużo problemów- z samym sobą. Nie dość, że trollujesz- to
>>> jeszcze chamsko.
>>
>> Nie to, żebym broniła Andego, ale...
>> Ale nie widzisz, że On ciągnie za warkocze?
>> Młody jest. Wyrośnie z tego. Potem inaczej będzie okazywał sympatię;p
>> Przypomnij sobie swoje szczenięce lata;) i wybacz Mu.
>
> Ma już pewnie po 40-stce. kiedyś łysiał, teraz pewnie już całkiem łysy.
> Rolnik chyba.

Fotograf.
--
XL Wartością jest autentyczność wnętrza - warto być nawet chamem, ale
takim, żeby każdy szukał twego towarzystwa.
(by XL)
napisał/a: ~Ikselka 2012-10-03 15:50
Dnia Wed, 3 Oct 2012 00:04:31 -0700 (PDT), czeremcha napisał(a):

> A, już wiem o co ci chodzi...
>
> Penuche frosting wygląda podobnie na niektórych zdjęciach. Ale tylko na niektórych. Pewnie nie każdemu wychodzi
>

To będzie chyba To! - albo w tym stylu. Nie wiedziałam, że coś takiego ma
osobną nazwę. Przy najbliższej okazji zrobię, receptur w necie mnóstwo.
Dzięki Aniu


--
XL Wartością jest autentyczność wnętrza - warto być nawet chamem, ale
takim, żeby każdy szukał twego towarzystwa.
(by XL)
napisał/a: ~Andy Niwinski" 2012-10-03 20:31

"Chiron" schrieb im Newsbeitrag
> Użytkownik "Andy Niwinski" napisał w wiadomości
> news:k4ffu3$e9u$1@news01.versatel.de...
>>
>> "Ikselka" schrieb im Newsbeitrag
>> news:1i1dbbyshap78.1dzlb4dwv72go.dlg@40tude.net...
>>> Dnia Tue, 2 Oct 2012 20:14:57 +0200, Andy Niwinski napisał(a):
>>>
>>>> używam tytanowej
>>>> biżuteri, złoto zostawiam Srajtelkom. Tylko dwie górne jedynki mam
>>>> takie
>>>> fajne złote, ale z diamencikami.
>>>
>>> Spadłam z krzesełka DD
>>
>> Stłukłaś sobie dupkę? A sorry, ty nie mogłaś sobie stłuc, bo nie masz
>> dupki, tylko grubą, tłustą dupę....
> I brniesz dalej. Andy- to nie ma znaczenia, że napisałeś: "ja się nie
> napinam", a chyba każdy widzi, jak jest naprawdę. I to też nie taki
> problem- można coś palnąć, zrobić nie tak. Ty jednak robisz coś o wiele
> gorszego: brniesz dalej.
>
No a co ty robisz? Jestem chamem, dupkiem i plantem. No to po jaką cholerę
odpisujesz na moje posty? Uderz w stół, a nożyce się odezwą? Widzę, że
nazwanie ciebie osłem było obrazą dla osła....
napisał/a: ~Andy Niwinski" 2012-10-03 20:33

"Animka" schrieb im Newsbeitrag
>W dniu 2012-10-02 07:37, JaMyszka pisze:
>> W dniu wtorek, 2 paĹşdziernika 2012 04:18:30 UTC+2 uĹźytkownik Chiron
>> napisał:
>>> Użytkownik "Andy Niwinski" napisał w
>>> wiadomości
>>> news:k4cpk7$aud$1@news01.versatel.de...
>>>> No i nie dawaj masła, już dość jesteś spasiona, kochana Srajselko.
>>>> Smutno
>>>> by nam było bez grupowej wyroczni, jakby ci żyłka pękła...
>>> Musisz mieć bardzo dużo problemów- z samym sobą. Nie dość, że
>>> trollujesz- to
>>> jeszcze chamsko.
>>
>> Nie to, żebym broniła Andego, ale...
>> Ale nie widzisz, że On ciągnie za warkocze?
>> Młody jest. Wyrośnie z tego. Potem inaczej będzie okazywał sympatię;p
>> Przypomnij sobie swoje szczenięce lata;) i wybacz Mu.
>
> Ma już pewnie po 40-stce. kiedyś łysiał, teraz pewnie już całkiem łysy.
> Rolnik chyba.
>
No, włosy to mi tylko na jajach i klacie zostały. I farbuję je sobie na
czarno. A jako rolnik przeoruję debilne Animki z gnojem w skiby...
napisał/a: ~Chiron" 2012-10-03 22:55

Użytkownik "Andy Niwinski" napisał w wiadomości
>>>>> używam tytanowej
>>>>> biżuteri, złoto zostawiam Srajtelkom. Tylko dwie górne jedynki mam
>>>>> takie
>>>>> fajne złote, ale z diamencikami.
>>>>
>>>> Spadłam z krzesełka DD
>>>
>>> Stłukłaś sobie dupkę? A sorry, ty nie mogłaś sobie stłuc, bo nie masz
>>> dupki, tylko grubą, tłustą dupę....
>> I brniesz dalej. Andy- to nie ma znaczenia, że napisałeś: "ja się nie
>> napinam", a chyba każdy widzi, jak jest naprawdę. I to też nie taki
>> problem- można coś palnąć, zrobić nie tak. Ty jednak robisz coś o wiele
>> gorszego: brniesz dalej.
>>
> No a co ty robisz? Jestem chamem, dupkiem i plantem. No to po jaką cholerę
> odpisujesz na moje posty? Uderz w stół, a nożyce się odezwą? Widzę, że
> nazwanie ciebie osłem było obrazą dla osła....

Tak, tak, masz rację. W co najmniej 100%

--

bardzo, bardzo serdecznie pozdrawiam

Chiron
napisał/a: ~Fragile 2012-10-04 00:14
Dnia Wed, 3 Oct 2012 00:04:31 -0700 (PDT), czeremcha napisał(a):

> A, już wiem o co ci chodzi...
>
> Penuche frosting wygląda podobnie na niektórych zdjęciach. Ale tylko na niektórych. Pewnie nie każdemu wychodzi
>
Ale penuche icing nie jest, i nie powinno być półprzezroczyste, a o ile
dobrze zrozumiałam, Ikselce chodzi o polewę/lukier półprzezroczysty. Często
się taki (lepki właśnie) spotyka na pączkach, babkach drożdżowych,
makowcach.

Pozdrawiam,
M.
napisał/a: ~Qrczak 2012-10-04 10:22
Dnia 2012-10-02 15:48, obywatel Ikselka uprzejmie donosi:
> Dnia Tue, 2 Oct 2012 05:43:40 -0700 (PDT), czeremcha napisał(a):
>> W dniu poniedziałek, 1 października 2012 20:54:05 UTC+2 użytkownik Ikselka napisał:
>>
>>>>> Takie coś a la lukier, ale wilgotne, lepkie, nie twardniejce, a błyszczy -
>>>>> raczej jakby taka polewa lukrowa?
>>
>> A nie będzie to wersja wyspiarska - czyli lukier z dodanym serkiem homogenizowanym?
>>
>
> Na pewno nie - ma to być lepka półprzezroczysta polewa o wyglądzie
> niezastyglego lukru, ale nie tężejąca w skorupkę, tylko pozostajaca w
> stanie półpłynnym, jednak nie ściekającym. Dokładnie taka jest np na
> ciastkach "gniazdka ptysiowe" (są to pączki jakieśtam), sprzedawanych w
> stacjach Statoil. Ta szczególnie mi smakuje. I czasem na niektórych
> pączkach tradycyjnych ją widuję.

A nie jest to może pomada cukiernicza?
Np. http://www.cincin.cc/index.php?showtopic=21170

qr.a
--
barszcz czerwony i chłodnik
napisał/a: ~Ikselka 2012-10-04 13:22
Dnia Thu, 4 Oct 2012 00:14:27 +0200, Fragile napisał(a):

> Dnia Wed, 3 Oct 2012 00:04:31 -0700 (PDT), czeremcha napisał(a):
>
>> A, już wiem o co ci chodzi...
>>
>> Penuche frosting wygląda podobnie na niektórych zdjęciach. Ale tylko na niektórych. Pewnie nie każdemu wychodzi
>>
> Ale penuche icing nie jest, i nie powinno być półprzezroczyste, a o ile
> dobrze zrozumiałam, Ikselce chodzi o polewę/lukier półprzezroczysty. Często
> się taki (lepki właśnie) spotyka na pączkach, babkach drożdżowych,
> makowcach.
>

No fakt, to co zlinkowała Czeremcha nie jest zbyt przejrzyste, albo
wcale...


--
XL Wartością jest autentyczność wnętrza - warto być nawet chamem, ale
takim, żeby każdy szukał twego towarzystwa.
(by XL)
napisał/a: ~Ikselka 2012-10-04 13:34
Dnia Thu, 04 Oct 2012 10:22:13 +0200, Qrczak napisał(a):

> Dnia 2012-10-02 15:48, obywatel Ikselka uprzejmie donosi:
>> Dnia Tue, 2 Oct 2012 05:43:40 -0700 (PDT), czeremcha napisał(a):
>>> W dniu poniedziałek, 1 października 2012 20:54:05 UTC+2 użytkownik Ikselka napisał:
>>>
>>>>>> Takie coś a la lukier, ale wilgotne, lepkie, nie twardniejce, a błyszczy -
>>>>>> raczej jakby taka polewa lukrowa?
>>>
>>> A nie będzie to wersja wyspiarska - czyli lukier z dodanym serkiem homogenizowanym?
>>>
>>
>> Na pewno nie - ma to być lepka półprzezroczysta polewa o wyglądzie
>> niezastyglego lukru, ale nie tężejąca w skorupkę, tylko pozostajaca w
>> stanie półpłynnym, jednak nie ściekającym. Dokładnie taka jest np na
>> ciastkach "gniazdka ptysiowe" (są to pączki jakieśtam), sprzedawanych w
>> stacjach Statoil. Ta szczególnie mi smakuje. I czasem na niektórych
>> pączkach tradycyjnych ją widuję.
>
> A nie jest to może pomada cukiernicza?
> Np. http://www.cincin.cc/index.php?showtopic=21170
>
> qr.a

Może i tak. Musze spróbować, tylko że widzisz, miałam rację z tym syropem
skrobiowym. Se zrobię sama, albo po prostu rzadki krochmal dodam do
normalnego rumowego lukru. I będzie
--
XL Wartością jest autentyczność wnętrza - warto być nawet chamem, ale
takim, żeby każdy szukał twego towarzystwa.
(by XL)
napisał/a: ~czeremcha 2012-10-04 21:22
W dniu czwartek, 4 października 2012 00:14:26 UTC+2 użytkownik Fragile napisał:

> Ale penuche icing nie jest, i nie powinno być półprzezroczyste, a o ile
> dobrze zrozumiałam, Ikselce chodzi o polewę/lukier półprzezroczysty. Często
> się taki (lepki właśnie) spotyka na pączkach, babkach drożdżowych,
> makowcach.

Ja zrozumiałam, że Ikselce chodzi o taki na "donatach" z reklamy Orbit . Więc nie przezroczysty, bo na "donatach" jest zdecydowanie biały albo różowy... Żadnej półprzezroczystości...

http://media.photobucket.com/image/doughnuts/slash_lennon55/doughnuts.png?o=11

Ania
napisał/a: ~Ikselka 2012-10-05 12:54
Dnia Thu, 4 Oct 2012 12:22:21 -0700 (PDT), czeremcha napisał(a):

> W dniu czwartek, 4 października 2012 00:14:26 UTC+2 użytkownik Fragile napisał:
>
>> Ale penuche icing nie jest, i nie powinno być półprzezroczyste, a o ile
>> dobrze zrozumiałam, Ikselce chodzi o polewę/lukier półprzezroczysty. Często
>> się taki (lepki właśnie) spotyka na pączkach, babkach drożdżowych,
>> makowcach.
>
> Ja zrozumiałam, że Ikselce chodzi o taki na "donatach" z reklamy Orbit . Więc nie przezroczysty, bo na "donatach" jest zdecydowanie biały albo różowy... Żadnej półprzezroczystości...
>
> http://media.photobucket.com/image/doughnuts/slash_lennon55/doughnuts.png?o=11
>
> Ania

A nie, no to nie to.
Gdzieś mi się po głowie kołacze, że aby lukier pozostał lepki, a nie
chrupiący, należy dodac trochę oleju. Ale czy to prawda... muszę spróbowac.
--
XL Wartością jest autentyczność wnętrza - warto być nawet chamem, ale
takim, żeby każdy szukał twego towarzystwa.
(by XL)