Ile za slub i wesele??

napisał/a: margaret3 2010-02-18 10:07
Jeśli już patrzymy na cenę za talerzyk to trzeba wziąć pod uwagę czy jest to samo wesele czy wesele + poprawiny bo różnica potrafi byc spora.
napisał/a: ~gość 2010-02-18 13:48
margaret, my mamy poprawiny ale w innej restauracji, bo nasza w niedzielę już była zarezerwowana, ale słusznie zaznaczyłaś, bo zwykle gdy poprawiny organizowane są tam gdzie przyjęcie weselne, płaci się 50% pierwszego dnia a jeśli w innym miejscu to znacznie więcej bo wtedy liczone jest jako normalne przyjęcie i brak przy tym zniżek.


Według moich kalkulacji budżet bez poprawin wynosi nas nieco ponad 33 tys. (liczone z noclegami dla gości i transportem dla nich) ciekawe w jakiej kwocie się zamkniemy
napisał/a: aaaguś 2010-02-18 14:13
My za talerzyk płacimy 200 zl ale jest bardzo bogate menu, zastanawiamy się nawet czy nie zrezygnować z jednego z 5 ciepłych dań. Kwota ta jest wysoka ale obejmuje zarówno tort, owoce i ciasta a także dekoracje sali, chlebek dla młodych i takie tam. Do nas należy zakup napoi i alkoholu.
Cena jest tylko za wesele, możliwość rezerwacji sali jest poprawiny jest dopiero miesiąc przed ślubem aby nie blokować niedzielnych wesel
napisał/a: Miya 2010-02-18 15:16
aaaguś, to całkiem przyzwoicie płacicie. :) Powiedziałabym, że nawet okazyjnie.
napisał/a: doris851 2010-02-18 16:02
Dżastuś, ja wiem, że jak się dobrze poszuka to można znaleźć coś tańszego, tylko nie chcę wesela na drugim końcu Śląska albo w sali, która mi się nie podoba To chyba nie takie wielkie wymagania?

Co do Mirabelle w Tychach, to sala bardzo mi się podoba i chyba się tam wybiorę. Niedawno pisałam do nich maila (nie dzwoniłam, bo byłam zagranicą) czy mogliby mi podać informację na temat dostępności interesujących mnie terminów. To mi odpisali jednym zdaniem: zapraszamy do naszej sali, abyśmy mogli uzgodnić wszelkie szczegóły... Do uzgadniania to jeszcze daleko I trochę mnie tym do siebie zniechęcili...no ale... każdy może mieć słabszy dzień

Nie orientujesz się Dżastuś jak tam z cenami wygląda i w ogóle co oznacza, że
Dżastuś napisal(a):żałuję, że się spóźniłam z rezerwacją
? Tzn. ile wcześniej trzeba? Te terminy są zabójcze...
napisał/a: KarolciaK 2010-02-18 16:20
doris85, my mamy cene 130zl od osoby,ale tez nic szczegolnego w tym nie ma (chociaz dobre potrawy tam maja),jedyne owoce mamy z tego co wymienilas

[ Dodano: 2010-02-18, 16:23 ]
margaret napisal(a):Jeśli już patrzymy na cenę za talerzyk to trzeba wziąć pod uwagę czy jest to samo wesele czy wesele + poprawiny

nasza cena jest z poprawinami,wiec chyba nie jest tak zle
napisał/a: ~gość 2010-02-18 16:29
doris85 napisal(a):Tzn. ile wcześniej trzeba? Te terminy są zabójcze...
Wiesz ja dzwoniłam jakieś pół roku temu i pytałam o termin na czerwiec 2010 to już dawno nie mieli, ciężko mi powiedzieć jednoznacznie ile wcześniej trzeba rezerwować, bo to w sumie nowa restauracja, ale jeśli chodzi o inne miejsca to 1,5 roku nawet do 2 lat do przodu.

Jeśli już konkretnie będziesz wiedziała kiedy to na PW napiszę Ci o jednym miejscu wartym polecenia
napisał/a: doris851 2010-02-18 16:39
KarolciaK napisal(a):nasza cena jest z poprawinami,wiec chyba nie jest tak zle
KarolciaK, to macie super cenę wg mnie Tylko gratulować wyboru

Dżastuś, dzięki za info. Na pewno się odezwę na PW

Ja na razie przeglądam w necie różne oferty, staram się przypomnieć, jakie fajne miejsca są niedaleko I naprawdę gdziekolwiek się dowiadywałam u siebie w mieście, okolicach czy Tychach (bywam tam 4 razy w tygodniu), to stawki zaczynały się od 180zł na 2010 rok
Ale koniec już bo nas wykasują
napisał/a: dotri 2010-02-18 19:18
U mnie w typowej sali weselnej jest 140/150 zl za osobe jest to cena wraz z poprawinami w tym sa napoje, dekoracja sali
pierwszy dzien (na os):
obiad(rosol, 5 rodzai miesa(4 kawalki), kluski albo ziemniaki, 2 rodzaje salatek)
deser(kawa, herbata, owoce lub lody,) - ciasto,tort w wlasym zakresie
zimne przekaski (miesa, salatki,ryby, jajka galaretki itp)
goraca kolacja (3 kawalki miesa (5 rodzai inny niz na obiad) ziemniaki kalafior 2 rodz salatek)
gorace danie (barszcz z krokietami)

a na drugi dzien
obiad(zurek badz rosół, 2 danie takie jak z 1 dania)
deser (kawa, herbata, ciasta tak jak wyzej)
zimne przekaski


i dodatkowo 1 litr/os napoi w cenie

musimy tylko kupic alkohol i ciasta :)

czyli na 120 osob wyjdzie gdzies 18 tyś :/ i w sumie z reszta wychodzi 35
napisał/a: KarolciaK 2010-02-18 20:15
Dotri, dobra masz cene,a ja jestem leniwa i wkleje zdjecie menu cena obejmuje to co tu jest (oprocz ciasta i tortu-to chcemy we wlasnym zakresie)
tym posilku nocnym jest jeszcze leczo i flaki
do tego jest jeszcze: (nie zmiescilo sie na zdjeciu):
*dodatki (owoce)
*zakaski (koreczki,pieczrki,ogorki kartuskie,sledzik,losos,pstrag wedzony,kabanosy)
napisał/a: ~gość 2010-02-19 23:57
Widze ze ceny roznia sie diametralnie!

My w Krakowie w Crown Piascie placimy 230 zl od osoby- w tym sporo jedzenia, ciasto, 1L napojow od osoby, tort (musze go jeszcze zobaczyc co prawda bo jezeli mi sie nie spodoba to bede musiala szukac dalej) i owoce.

Alkohol u nich niestety kosztuje sporo i nie za bardzo da sie negocjowac.

No i zeby to byl jedyny koszt!

Ale- ten dzien powinien byc jak z bajki, wiec liczylam sie z takimi kosztami- szczegolnie w Krakowie
napisał/a: KarolciaK 2010-02-20 11:22
KarolinaK, 1litr napojow na osobe,to jest napewno za malo,szczegolnie gdy to wesele jest latem.bedziecie musieli dokupic napoje