Kucharka na wynajętą salę czy restauracja

napisał/a: AnnaMaria2012 2013-03-27 11:45
Mam problem z wyborem czy wybrać salę lub restaurację na wesele czy wynająć salę i kucharkę co taniej wychodzi i czy macie jakieś namiary na kucharki - sprawdzone , jak to wychodzi cenowo , no i żeby goście nie wyszli glodni bo wstyd będzie . Piszcie pomóżcie stawiam piwko w zamian
napisał/a: ~gość 2013-03-27 11:55
Taniej wychodzi kucharka. Ja Jedlanka nigdy bym się na to nie zdecydowała. Wole zapłacić więcej i nie martwic się i przyjść na gotowe.
napisał/a: ~gość 2013-03-27 13:14
Hej, ja mam na sali z kucharką ;) Jakbyś chciała pogadać, podpytać to pisz PW :)
napisał/a: anusia901 2013-03-27 14:00
to zależy ile kosztuje wynajęcie sali i ile bierze kucharka, np jak jest po znajomości to też inaczej, zależy też skąd jesteś i jakie są wahania cen za osobę w Twoich okolicach.. :) np u mnie w okolicach jest sala na 170 os wynajem jej kosztuje 5 tys, ale są i mniejsze nawet za 2tys zł, kucharki biorą 100-120 zł za osobę i wtedy one zajmują się zakupami. inaczej jest kiedy bierzecie zakupy na siebie, natomiast ceny z obsługą u mnie wahają się od 150-220zł zależy od lokalu czy menu. dokładnie to musiałabyś to sobie policzyć sama, indywidualnie. moim zdaniem się nie opłaca tak latać za wszystkim, pilnować a jeszcze gorzej robić zakupy, chyba, że ma się kogoś do pomocy, świadków czy rodziców:) na początku też się nad tym zastanawiałam, ale znaleźliśmy tanią i ładną salę z dobrym jedzeniem:)
napisał/a: ~gość 2013-03-27 16:07
U mnie jak się bierze kucharki to wychodzi ok 70zł za osobę. Czyli 2x mniej niż ceny na salach.
napisał/a: kasiek263 2013-03-27 16:10
JoanJett napisal(a):U mnie jak się bierze kucharki to wychodzi ok 70zł za osobę. Czyli 2x mniej niż ceny na salach.
ale do tego musisz doliczyc cene za wynajem sali plus media, i kucharka trzeba dowiezc produkty,napoje, owoce na Twojej glowie.

[ Dodano: 2013-03-27, 16:13 ]
jak wynajmujesz sale i kucharke, musisz przygotowac sale na wesel wysprzatac i po weselu również. tzreba policzyć wszystkie koszty i czy za przykładowe 10 zł warto biegac i martwić się czy wszystkiego wystarczy. teraz większośc ludzi jednk robi wesela w restauracjach
napisał/a: ~gość 2013-03-27 16:16
70 na osobie ze wszystkim. Koleżanka liczyła jak miała swoje wesele. Na 170 osób. Z wynajęciem sali i zapłaceniem za robot kucharkom i produkty wyszło 70zł/osobę. Sala to taka sala w remizie. Fakt, że wszystko właśnie na głowie się ma.
napisał/a: kasiek263 2013-03-27 16:18
JoanJett napisal(a):70 na osobie ze wszystkim
tyle płacicie kucharce od osoby? a jak z produktami?sami musicie wszytko kupic?
napisał/a: aneczka98 2013-03-27 18:10
Do tego trzeba jeszcze wynajęcie kelnerów doliczyć. U nad kelner sobie liczy 500 zł za noc... Myślę, ze kucharka opłaca się bardziej przy większych weselach...
napisał/a: ~gość 2013-03-27 18:36
AnnaMaria2012, taniej zazwyczaj wychodza kucharki, my placilismy (rok temu) 1000zl kucharka wiec nieduzo a one rowniez obslugiwaly- kelnerowaly. tylko ze z kucharkami zawsze zamieszanie bo zazwyczaj to ty musisz zrobic zakupy z listy ktore one dadza ;)
ale jedzenia zawsze jest w brud ;) wiec mozna zaprosic znajomych bo nie placisz od osoby a jedzenia zawsze starczy
co do sprawdzonych zalezy z ktorej czesci polski

kasiek26 napisal(a):jak wynajmujesz sale i kucharke, musisz przygotowac sale na wesel wysprzatac i po weselu również. tzreba policzyć wszystkie koszty
o tak
JoanJett napisal(a):70 na osobie ze wszystkim. Koleżanka liczyła jak miała swoje wesele. Na 170 osób.
na wiecej osob zawsze taniej wyjdzie, bo kucharka placisz tyle zamo za robocizne czy to na 50 osob czy 150os

aneczka98 napisal(a):Do tego trzeba jeszcze wynajęcie kelnerów doliczyć.
moje kucharki piekly ciasta w srode a w piatek mieso robily i sobota rano a w wesele rowniez kelnerowaly

ale fakt zamiesznie duze, bo to o czyms zapomna, i w dzien slubu trzeba jechac dokupic, albo czegos zbraknie.
nas na 50osob wyszlo ok 130zl/os z alkoholem itd ale plus wynajecie sali i wystroj
napisał/a: ~gość 2013-03-27 20:18
kasiek26 tyle wyliczyła koleżanka. Ja mam wesele gdzie się płaci od talerzyka i nic nas nie obchodzi (tylko alkohol i ciasto). Ja wole zapłacić więcej i miec mniej roboty. Ale my robimy wesele na 80 osób. U mnie dużo ludzi robi wesele po 200 i więcej i wtedy kucharki.
napisał/a: AnnaMaria2012 2013-03-27 20:48
Dzięki za wszystkie wpisy . Macie racje że żeby mieć tanio to trzeba się narobić , a żeby się nie narobić trzeba zapłacić . Sama już nie wiem co gorsze czy pilnować wszystkich rzeczy czy wydać kase i przyjść jak gość . Dziś kasa liczy się u każdego . No ale jakby znależć zgraną ekipę do obsługi no to na pewno da się zaoszczędzić . Macie jakieś namiary na Kucharki z obsługą i dobrą opinią . A tak przy okazji jestem z terenu Bełchatów , Piotrków tryb , Pabianice a ja w samym środku.

[ Dodano: 2013-03-27, 20:52 ]
Chociaż podoba mi się ta wersja z kucharką ale przy jej zakupach . Połowa problemu znika a kase i tak trzeba wydać .

[ Dodano: 2013-03-27, 21:06 ]
Wiem , wiem jestem upierdliwa , ale przyszło mi do głowy jeszcze jedno ; co ze sprzątaniem tzn. najpierw po weselu a potem po poprawinach - oczywiście przy wersji z kucharką . Bo ja jak słyszę sprzątanie to od razu mam ochotę kogoś