Konkurs "Letnie koktajle"
napisał/a:
~marionetka26
2010-07-14 19:57
PLAGIAT!!!
http://lh3.ggpht.com/_y8fRGYIP5s0/Sksh40YQXlI/AAAAAAAAAw4/865EPgWGrB0/s512/DSCF0097.JPG
napisał/a:
monara8
2010-07-14 22:21
Tobie marionetka 26 bije chyba do głowy już z tych konkursów.jaki plagiat --poprostu otworzyłas moje zdjęcie.--i nic więcej. Jeśli to plagiat to podaj konkretna stronke . Żal mi ciebie ,. Każde zdjęcie jak jest miniaturka tak otworzysz.
napisał/a:
Madziaq
2010-07-14 22:41
eh to by nie przeszło... wyobrażasz sobie takie wielkie foty oglądać w wątku? ja np zdjęcia robię w formacie raw ;)
dziewczyny za dużo emecji... po co te wykrzykniki, pogrubione i powiększone czcionki? Administrator czy Redakcja na pewno uważnie przejrzą cały wątek. Widzicie plagiat to zgłaszajcie ale nie krzyczcie...
napisał/a:
monara8
2010-07-14 22:54
napisał/a:
Cikitusia
2010-07-14 23:24
Monara8 mój błąd nie sprawdziłam linka, a dodałam do listy.... Przepraszam już wycofuje. Ale myślę że nie musisz od razu obrażać nikogo....
napisał/a:
ZLOSLIWIEC
2010-07-14 23:26
napisał/a:
~marionetka26
2010-07-15 10:13
Proszę podaje konkretną stronke!
http://picasaweb.google.com/jez.krol.dzungli/CoZaDzien300609#
jesli nawet jest twoje to jest w internecie i nie zrobiłaś go sama na potrzeby konkursu
http://picasaweb.google.com/jez.krol.dzungli/CoZaDzien300609#
jesli nawet jest twoje to jest w internecie i nie zrobiłaś go sama na potrzeby konkursu
napisał/a:
~happy_go_lucky
2010-07-15 11:39
[CENTER]Granita arbuzowa z lodami waniliowymi[/CENTER]
Granita arbuzowa to pyszny, orzeźwiający deser. Można ją podawać jako sorbet, lub po odtajaniu jako chłodny napój idealny na upalne dni.
By zrobić granitę potrzebny nam jest tylko arbuz i opcjonalnie cukier (kiedy arbuz jest mało słodki). Miąższ arbuza musimy wydrążyć i oczyścić z pestek. Mój arbuz był mało słodki, dlatego odsączyłam sok i podgrzewając rozpuściłam w nim pół szklanki cukru. Wydrążony miąższ należy następnie zmiksować (wraz z dosłodzonym sokiem) i włożyć do zamrażarki. Po kilku godzinach jest już gotowy (ja zostawiłam na całą noc). Tak przygotowaną granitę należy skrobać łyżką, by powstał lód o konsystencji śniegu. Chcąc przyrządzić koktajl musimy przygotować granitę około 10 minut przed podaniem, żeby trochę odtajała.
Do wysokiej szklanki wkładamy na dno lody waniliowe. Na to kładziemy już odtajałą granitę arbuzową. Całość można przyozdobić bitą śmietaną i czekoladowymi rurkami.
Smacznego! :)
Granita arbuzowa to pyszny, orzeźwiający deser. Można ją podawać jako sorbet, lub po odtajaniu jako chłodny napój idealny na upalne dni.
By zrobić granitę potrzebny nam jest tylko arbuz i opcjonalnie cukier (kiedy arbuz jest mało słodki). Miąższ arbuza musimy wydrążyć i oczyścić z pestek. Mój arbuz był mało słodki, dlatego odsączyłam sok i podgrzewając rozpuściłam w nim pół szklanki cukru. Wydrążony miąższ należy następnie zmiksować (wraz z dosłodzonym sokiem) i włożyć do zamrażarki. Po kilku godzinach jest już gotowy (ja zostawiłam na całą noc). Tak przygotowaną granitę należy skrobać łyżką, by powstał lód o konsystencji śniegu. Chcąc przyrządzić koktajl musimy przygotować granitę około 10 minut przed podaniem, żeby trochę odtajała.
Do wysokiej szklanki wkładamy na dno lody waniliowe. Na to kładziemy już odtajałą granitę arbuzową. Całość można przyozdobić bitą śmietaną i czekoladowymi rurkami.
Smacznego! :)
napisał/a:
Madziaq
2010-07-15 12:35
Marionetka to że zdjęcie jest w internecie nic nie znaczy. Zawsze jak wkleisz zdjęcie nie przez załączniki tylko załóżmy fotosika czy wgrasz na swój własny serwer to znajdzie się go w internecie...
ale faktycznie w galerii jest jasno napisane że koktajl monara8 został kupiony w kawiarni ...
ale faktycznie w galerii jest jasno napisane że koktajl monara8 został kupiony w kawiarni ...
napisał/a:
Cikitusia
2010-07-15 13:00
To ja już nie wiem.... to jest oszustwo według mnie, ale mogę się mylić....
napisał/a:
ZLOSLIWIEC
2010-07-15 13:00
http://picasaweb.google.com/jez.krol.dzungli/CoZaDzien300609#
jesli nawet jest twoje to jest w internecie i nie zrobiłaś go sama na potrzeby konkursu
BRAWO MARIONETKO !!!
Prawdziwy z Ciebie łowca plagiatów i oszustów!!!
I widzę, że jednak nie myliłam się do zdjęcia - byłam przekonana, że zostało zrobione w restauracji a teraz jest na to dowód!!!
ciekawi mnie tylko, czy OSZUST - autorka poniższych słów będzie miała odwagę, by publicznie przyznać się do oszustwa i przeprosić Marionetkę za swoje słowa, które były zwyczajnie chamskie???
i komu to już "bije do głowy" żeby tylko dostać nagrodę??? "żal mi ciebie"...
Tak, to jest oszustwo!!! Niekoniecznie plagiat ale z pewnością oszustwo, choć do końca nie możemy być pewni, czy na pewno zdjęcie jest monary - może zwyczajnie "pożyczyła" je sobie z tamtej galerii??? ;)
Nie ulega jednak wątpliwości, że monara nie jest autorką koktajlu, bo koktajl został zamówiony w kawiarnii, co z resztą wcześniej sugerowałam, bo wykonanie i stolik jakoś nie wyglądały mi na domowe....
Podobnie jak coś nie grało mi w przypadku koktajlu ona12345 (coś nam przycichła :P) gdzie przepis został skopiowany z jakiejś strony a wczoraj przypadkiem znalazłam zdjęcie, które wstawiła jako swoje przy przepisie... choć ja wcześniej już byłam przekonana, że zdjęcie nie pochodzi z tamtego przepisu, bo kolor koktajlu był całkiem inny niż powinien wyjść po zrobieniu koktajlu wg przepisu.... (edytowałam post o jej plagiacie) Widać niektórzy nawet oszukać porządnie nie potrafią :D[/SIZE]
napisał/a:
marzenka5555
2010-07-15 13:02
KOKTAJL BANANOWO-JAGODOWY
2 banany
1 szkl.mleka
odrobina cukru
świeże lub mrożone jagody
Banany obieramy ze skórki,kroimy na kawałki i miksujemy razem z mlekiem.
W razie potrzeby dodajemy odrobine cukru.Częśc rozlewamy do szklanek do reszty dodajemy jagody i miksujemy.Łączymy częśc jagodową z bananową.
2 banany
1 szkl.mleka
odrobina cukru
świeże lub mrożone jagody
Banany obieramy ze skórki,kroimy na kawałki i miksujemy razem z mlekiem.
W razie potrzeby dodajemy odrobine cukru.Częśc rozlewamy do szklanek do reszty dodajemy jagody i miksujemy.Łączymy częśc jagodową z bananową.