jajecznice

napisał/a: ~gość 2011-08-15 12:44
Miśka27 napisal(a):
mala_zuchwala napisal(a):masło też lubi się przypalać, własnie dlatego kiedy na nim smazysz zawsze warto dodać odrobinkę oleju (ale ja do jajecznicy i tak nie daję, bo robie ją na bardzo małym palniku


Albo smażyć na maśle klarowanym, które się pali w wyższej temperaturze, niż zwykłe.

dokładnie ale jest dość drogie jak dla mnie...można niby sobie robić samemu również.
napisał/a: ~gość 2011-08-15 13:08
mala_zuchwala napisal(a):
Miśka27 napisal(a):
mala_zuchwala napisal(a):masło też lubi się przypalać, własnie dlatego kiedy na nim smazysz zawsze warto dodać odrobinkę oleju (ale ja do jajecznicy i tak nie daję, bo robie ją na bardzo małym palniku


Albo smażyć na maśle klarowanym, które się pali w wyższej temperaturze, niż zwykłe.

dokładnie ale jest dość drogie jak dla mnie...można niby sobie robić samemu również.


Ja go w ogóle nigdy nie widziałam w sklepie, a podobno są w litrowych kubełkach. Ale na maśle zwykle smaży się krótko, więc nie ma co panikować ;)
napisał/a: ~gość 2011-08-15 23:24
Moja mama sama robiła masło klarowne, a teraz kupuje w kubełkach:



polecam jak coś :P nawet do jajecznicy :)
napisał/a: ~gość 2011-08-15 23:43
Miśka27 napisal(a):
Ja go w ogóle nigdy nie widziałam w sklepie, a podobno są w litrowych kubełkach. Ale na maśle zwykle smaży się krótko, więc nie ma co panikować ;)

No własnie są takie jak pokazała Emma. Miśka dokładnie, na masle króko, zwłaszcza jajecznicę...ale nie kazdy umie na maśle smażyć- grunt to niska temperatura A jak się przypali to nie dość że syf i do niczego się nie nadaje to jeszcze szkodliwe
monikaderc
napisał/a: monikaderc 2011-08-16 11:37
A wracając do tematu jajecznicy!

Na oliwie z oliwek nie próbowałam jajecznicy, ale kiedyś usmażyłam na niej omleta i był ok :)

Dziś na śniadanko miałam jajecznicę na maśle, którą polałam ketchupem. Mój Misiak jak zwykle się krzywił, ale ja uważam, że taka jest po prostu najlepsza :D
napisał/a: joanna_z 2011-09-01 15:35
ja uwielbiam jajecznice z boczkiem, pieczarkami i oliwkami. pychotka!
monikaderc
napisał/a: monikaderc 2011-09-01 16:49
I to wszystko na raz? Muszę spróbować
napisał/a: repcak1 2011-09-03 13:06
Smażona na maśle, z cebulą i szynką. Jak mam pod ręką, to lubię dodać także szczypiorek lub/i pomidor.
napisał/a: Agusiek 2011-09-04 13:49
repcak napisal(a):Smażona na maśle, z cebulą i szynką. Jak mam pod ręką, to lubię dodać także szczypiorek

i taka jajecznica jest najlepsza
monikaderc
napisał/a: monikaderc 2011-09-05 10:10
No i się znowu głodna zrobiłam :/
napisał/a: chouchou 2011-09-10 17:30
Ja najczęściej robię najprostszy wariant jajecznicy tzn. bez dodatków. Doprawiam jedynie do smaku i oczywiście smażę na maśle. Jest wyśmienita
napisał/a: asiek343 2011-09-11 20:07
Ja najbardziej lubię ze szczypiorkiem.