jajecznice

napisał/a: lussi_lil 2014-09-29 08:51
Ja lubie po prostu na cebulce :)
napisał/a: syllllwia 2014-12-10 07:38
Składniki, których potrzebujesz:

2 jajka,
2 łyżki mleka modyfikowanego,
2 łyżeczki masła,
szczypiorek.
Jak to wykonać?

Krok 1: Sparz jajka, zanim je rozbijesz, by uniknąć zakażenia salmonellą.
Krok 2: Do żaroodpornej miski włóż masło i pozwól, by nieco się rozpuściło.
Krok 3: Dodaj do masła rozbite jajka oraz mleko i dokładnie wymieszaj.
Krok 4: Nalej wody do rondla i doprowadź ją do wrzenia.
Krok 5: Na wierzch rondla połóż miskę ze składnikami.
Krok 6: Dodaj do miski posiekany szczypiorek.
Krok 7: Gotuj jajecznicę aż jajka zetną się.
napisał/a: olusianek 2014-12-17 14:55
Ja najbardziej lubię jajecznicę z cebulką (lub świeżym szczypiorkiem) i z boczkiem. mniaaami! Aż mnie ochota naszła :D
napisał/a: Nadiya1 2014-12-17 18:57
Mój brat robi przepyszną jajecznicę ze śmietaną :D
napisał/a: aneczka98 2014-12-20 17:45
Ja z racji tego, że nie mogę teraz smażonego jem gotowaną jajecznice. Dużo lepsza niż smażona :D
napisał/a: diora 2015-01-20 10:44
Można też mikrofalówki
napisał/a: heya 2016-06-08 23:08
Ja bardzo lubię jajecznicę z pomidorami
napisał/a: i_am_me 2017-07-28 17:24
Nawet zwykła jajecznica jest dobra, pod warunkiem, że jest usmażona na maśle i dobrze doprawiona. ;) Ale jeśli chcę zjeść naprawdę specjalną jajecznicę, to warianty są 2:
1) Jajecznica z szynką, szczypiorkiem i pomidorami suszonymi Ole!
2) Jejecznica z kurkami i szczypiorkiem.
Szczypiorek zawsze musi być ;)
napisał/a: mariola_polak1 2018-04-08 04:03
czy to prawda, że nie powinno się jeść jajecznicy na kolacje tylko na sniadanie?