jajecznice

napisał/a: buds9 2011-11-25 11:05
ja zawsze robię z czosnkiem i oregano:D moja ulubiona
monikaderc
napisał/a: monikaderc 2011-11-25 13:29
O takiej jeszcze nie słyszałam!
napisał/a: marmolada 2011-11-29 10:31
Z boczkiem jest mega smaczna ale boczek... z czosnkiem??? Z pomidorami mi nie smakuje.
napisał/a: Lusy 2012-03-16 22:30
Ze szczypiorkiem, a od czasu do czasu z pomidorami
napisał/a: ruruszka 2013-04-04 23:29
Nie rozumiem zachwytu nad jajecznicą na maśle - ja tam nie czuję różnicy w smaku między tą na maśle, a taką na oleju rzepakowym który smaku nie ma wcale ;) Ale może jestem po prostu jajecznicową ignorantką ;)
napisał/a: Blanka:) 2013-04-04 23:31
Douwe napisal(a):ja tam nie czuję różnicy w smaku między tą na maśle, a taką na oleju rzepakowym
a ja czuję zasadniczą. Może zależy od masła, którego użyjesz
napisał/a: ruruszka 2013-04-04 23:35
Blanka:) napisal(a):
Douwe napisal(a):ja tam nie czuję różnicy w smaku między tą na maśle, a taką na oleju rzepakowym
a ja czuję zasadniczą. Może zależy od masła, którego użyjesz

Możliwe, choć ciężki mi porónać, bo ja do smażenia masła prawie nie używam - moim zdaniem za szybko się przypala, olej ma znacznie wyższą temperaturę dymienia.
napisał/a: Blanka:) 2013-04-04 23:37
Douwe, ja nie doprowadzam do takich temperatur, przegrzany tłuszcz jest skrajnie niezdrowy.
napisał/a: ruruszka 2013-04-05 05:53
Zgadza się, ale każdy tłuszcz ma właśnie inną tą temperaturę. W maśle to 170 stopni, w oleju rzepakowym aż 130. Olej dużo łatwiej przegrzać.
napisał/a: WomenCollection 2013-04-22 16:31
Dla mnie jajecznica na maśle jest dużo bardziej delikatna niż ta na oleju. A ulubiona? Z szynką i szczypiorkiem. Bardzo dobrze ubita, by była puszysta. Pod koniec smażenia dodatkowo dodaję łyżkę masła by była jeszcze bardziej delikatna. Teść oddaje do jajecznicy wodę gazowaną.
napisał/a: Nessa1 2013-04-25 12:24
dla mnie jak jajecznica to tylko z pomidorami i szczypiorkiem Smażona na maśle, przyprawiona- pycha Nie lubię ani z pieczarkami ani z żadnymi wędlinami
napisał/a: zaparka 2014-02-13 12:00
ja najbardziej lubię z szynką albo pieczarkami, ale czasami wystarcza mi z samą bazylią :)