Muffinki

napisał/a: jente8 2008-06-03 23:41
Te były akurat waniliowe z kawałkami czekolady, ale są też inne smaki. Jak do tej pory najbardziej smakowały mi czekoladowe, ale to z innej firmy. Polecam - 5 minut roboty, 15 minut pieczenia, a są przepyszne
napisał/a: tajla 2008-06-03 23:48
ula_jente, avantar nowy u kurka :) obraczki?
to sobie upieke:) czekoladowe ....mniam....
napisał/a: gwiezdna 2008-06-06 15:00
Ja lubię babeczki jogurtowe też z oetkera, właśnie kupiłam i będę jutro robić, ale te w kropeczki też są pyszne.
napisał/a: ~gość 2008-06-07 21:02
ula_jente, uwielbiam...... sliczne Ci wyszly ja tylko ze sklepu jadlam bo kurcze sama to nie umiem...
caprio
napisał/a: caprio 2008-06-07 21:11
Te babeczki to i ja uwielbiam:)
napisał/a: Dreamgirl 2008-06-11 01:21
uwielbiam muffinki, ale jakoś słabo mi idzie pieczenie... mam formę sylikonową, wszystko robię z przepisów z książki http://merlin.pl/Muffinki-Babeczki-dla-smakoszy_Helga-Lederer/browse/product/1,492384.html
a mimo to coś nie tak... nie wiem, może talentu mi brak
napisał/a: tajla 2008-10-30 20:04
JAdłam dzis muffinki
i zrobie tak jak Ula czyli szybko i pysznie
i według przepisu magdula, bo wydaje sie swetny
rozumiem ze foremki kupie specjalne do muffinków ? czy jak ?
z czego maja byc ?
napisał/a: ania19901 2009-01-03 08:47
Najlepsze sa silikonowe foremki. Ja jak ostatnio zrobilam mufinki to nawet moj szwagier (co zawsze wszystko zjada i mowi ze pyszne a wcale tak nie jest) nie chcial ich jesc. A przepis byl z internetu. Tylko teraz nie pamietam z jakiej to strony.
bajaderka
napisał/a: bajaderka 2009-01-14 13:34
ja robię muffinki z pudełka dr Oetkera i tam są już papierowe foremki, robiłam teraz jogurtowe i są przepyszne w środku wilgotne a z wierzchu chrupiące, muszę spróbować też tych w kropeczki czekoladowe takie jak robiła Ula bo wyglądają bardzo smakowicie
napisał/a: iwa_ch 2009-01-15 09:43
połówka, wyglądaja pysznie
napisał/a: ~gość 2009-01-28 11:09
a ja mam jeszcze inny przepis, którego używam już od 2 lat i są hitem w rodzinie:)

muffiny, proste jak drut:

2 szk maki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
3/4 szklanki cukru
szczypta soli

szklanka mleka
2 jaja
100g masła/margaryny, rozpuszczonego / czonej

Suche w jednej misce, mokre w drugiej wymieszać.
Wlać mokre do suchych, machnąć trzy razy łyżeczką, tak, żeby się tylko połączyły,
bron Boże na gładko.
Piec w 200 stopniach aż będą rumiane.

Do ciasta można dorzucić dowolne dodatki, owoce, czekoladę, bakalie, albo na słono zrobić
(bez cukru wtedy) z kiełbaską, cebulka, oliwkami, albo co tam do głowy przyjdzie.

Aha, ja te papilotki kupuję w hurtowni i płacę ok 35 zł za 1000 sztuk :)
napisał/a: ania19901 2009-01-28 23:04
To ja musze sprobowac tych mufinek z twojego przepisu. A papilotki kupuje w sklepie z gospodartwem domowych 20szt. kosztuje 2,50zl.