Przekąski - czyli czym poczęstować gości

napisał/a: margaret3 2014-03-04 16:50
vanilla napisal(a): ja robiłam ślimaczki z ciasta francuskiego z szynką lub pieczarkami i serem żółtym - zniknęły w mig :D

Też to robię i u Nas tez zaraz ich nie ma.
W sobotę u koleżanki jadłam coś takiego ( nie wiem czy dokładnie taki był środek, ale na pewno serek ) i było pycha http://camomilleflavor.blogspot.com/2012/04/roladki-z-serkiem-w-szynce-parmenskiej.html
napisał/a: KarolciaK 2014-03-04 18:45
vanilla napisal(a):ja robiłam ślimaczki z ciasta francuskiego z szynką lub pieczarkami i serem żółtym - zniknęły w mig

tez takie robiłam i szybko znikly
napisał/a: KarolciaK 2014-03-04 18:46
shattered napisal(a):Pieczarki nadziewane

uwielbiam
napisał/a: mnpszmer 2014-03-05 09:35
Ja wam podam moje ulubione

sliwki, daktyle, morele pieczone w boczku http://kuchniadoroty.blogspot.be/2013/01/sliwki-w-boczku-pieczone-koreczki.html

roladki z tortilli http://www.wielkiezarcie.com/recipe46317.html

koreczki z ogorka i tunczyka http://magiawkuchni.blox.pl/2011/01/Koreczki-z-tnczyka.html


parowki w ciescie francuskim (z sezamem) http://www.doradcasmaku.pl/przepis/76896/parowki-z-ciescie-francuskim-z-sezamem.html


roladki z cukini i mozarelli https://www.google.be/search?q=roladki+z+cukini+i+suszonych+pomidorow&client=firefox-a&hs=bST&rls=org.mozilla:pl:official&channel=np&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=Mt8WU7KIIOGp4gSIoYGYBA&ved=0CAkQ_AUoAQ&biw=1252&bih=583#channel=np&q=roladki+z+cukini+i+mozarelli&rls=org.mozilla:pl:official&tbm=isch&imgdii=_


jajka faszerowane na rozne sposoby.


kanapeczki z malych sucharkow z roznymi pastami np. pasta z tunczyka, z surumi (jakie kto lubi)


Alexia2013, dziwne bo u mnie te roladki znikaja w mig i jak raz je zrobilam to kazdy je robi.
napisał/a: ~gość 2014-03-05 09:42
Walentina napisal(a):Alexia2013, dziwne bo u mnie te roladki znikaja w mig i jak raz je zrobilam to kazdy je robi.
przecież Ty masz całkiem inne składniki
napisał/a: mnpszmer 2014-03-05 10:05
vanilla, ale ja je robilm juz na rozne sposoby i kazde nam smakowaly.
napisał/a: ~gość 2014-03-05 11:06
Walentina, a robiłaś identyczne jak Alexia? Bo tam były jednolite smaki, brakuje czegoś do przełamania
napisał/a: mnpszmer 2014-03-05 22:14
vanilla, no nie, ale tak napisalam bo tez smacznie wygladaja.
napisał/a: margaret3 2014-03-05 22:30
Ja kiedyś robiłam takie pomidorki i całkiem dobre no i efekt robią niesamowity http://bibliasmakow.pl/tulipanowe-pomidorki/
napisał/a: mnpszmer 2014-03-06 01:03
margaret, mi to twoje cos zawijane z lososiem smacznie wyglada, ale zgubilam linka
napisał/a: ~gość 2014-03-06 07:27
Walentina napisal(a):vanilla, no nie, ale tak napisalam bo tez smacznie wygladaja.
no to spróbuj, ale moim zdaniem zbyt jednolite smaki :)
margaret napisal(a):Ja kiedyś robiłam takie pomidorki i całkiem dobre no i efekt robią niesamowity http://bibliasmakow.pl/tulipanowe-pomidorki/
wow faktycznie super wyglądają :D

A tak co do samych przekąsek, to zauważyłam, że u nas są zbędne jak jest główne danie, bo goście się nim najadają a potem są na ogół jakieś chipsy i ciasta/ciastka :)
napisał/a: margaret3 2014-03-06 08:19
Walentina napisal(a):margaret, mi to twoje cos zawijane z lososiem smacznie wyglada, ale zgubilam linka

Proszę bardzo http://stoliczkunakryjsie.wordpress.com/2013/02/24/rolada-szpinakowa-z-lososiem/