Zakwas buraczany

napisał/a: ~Panslavista" 2008-12-09 21:07
"Bluzgacz" wrote in message

Spadaj ćwoku, nie będę się licytował z untermenschem na wulgaryzmy.

napisał/a: ~Bluzgacz" 2008-12-09 21:52

Użytkownik "Panslavista" napisał w wiadomości

> Spadaj ćwoku, nie będę się licytował z untermenschem na wulgaryzmy.

Buehueheuhue!
Ubecka menda bedzie mi tu pierdolic od rzeczy.
Lec pajacu wziac piguly, bo znowu zaczniesz chujnie wypisywac i meczyc
wszystkich swoim nedznym zyciem, w ktorym nic nie osiagnales, ale w ktorym
wydaje ci sie, ze 200zeta na figure jakiejs tam matki boskiej jest zyciowym
wyzwaniem hehehehe.
Wypierdalaj milosniku domowej alpagi.
--
Bluzgacz
bluzgacz(at)gmail.com
alt.pl.zbluzgaj - kultura alternatywna
http://www.trolling.pl/trolling.htm
Przylacz sie: http://plsocpolityka.blog.onet.pl/


napisał/a: ~JaMyszka 2008-12-10 04:12
On 9 Gru, 12:37, "Panslavista" wrote:
>[...]
> Też z Beskidu Niskiego bo z Jasła - Koncentrat buraczany - jeżeli się nie
> zepsuli to fatastyczny barszcz można zrobić wlewając go do gotowego wrzącego
> rosołu:http://www.pektowin.com.pl/index.php?q=koncentraty_warzyw&menu=przetwory

Dobrze wiedzieć o "walorach" gotowych produktów. Czasami jest potrzeba
skorzystania z nich.
Buraki na barszcz to ja gotuję w łupinkach (przedtem w wodzie, a teraz
na parze) i po ich obraniu i starciu w łezki wrzucam do wywaru
mięsnego. Podobnie robię ziemniaki - kroję do zupy już ugotowane.

--
Pozdrawiam :)
JM
http://www.bykom-stop.avx.pl/index.html
Bezpieczny wolontariat (Nobel?): http://zwijaj.pl/
napisał/a: ~Gosia Plitmik 2008-12-10 17:28
Ikselka pisze:

> Też kiszę buraki, co prawda nie w trybie ciągłym, lecz na Wigilię, ale
> pierwsze słyszę, aby miał zgęstnieć do konsystencji syropu. Mysle, że to
> zależy od ilości buraków i soku z nich w stosunku do wody - sok burakowy
> jest dosyć gęsty - kiedyś robiłam go i po zakwaszeniu kwaskiem cytrynowym
> konserwowałam na zimę dla moich dzieci.

Prawde mówiąc też jestem zaskoczona. Mój zakwas nigdy nie gęstniał.

--

Gosia
bycnadiecie
napisał/a: bycnadiecie 2018-03-08 17:55
Ja zakwas robię zawsze z tego przepisu http://skuteczneodzywianie.pl/zakwas-buraczany-naturalny-probiotyk/. Jednak ostatnio pojawi mi się pleśń, co robię nie tak?