Wygraj robota kuchennego Philips lub zestaw świetnych książek kulinarnych!

Redakcja
napisał/a: Redakcja 2016-05-19 12:23
[h=3]Lista laureatek[/h] Nagroda główna:


[LIST]
[*] Lgago
[/LIST]
Nagrody książkowe:


[LIST]
[*] biala1205
[*] ewelinaaaaa
[*] Voodooo
[/LIST]
Laureatkom gratulujemy! Zostały do nich wysłane prywatne wiadomości z prośbą o podanie danych do wysyłki.
Adres i numer telefonu należy odesłać w ciągu 7 dni - w przeciwnym razie prawo do nagrody wygasa. Wiadomości zostały przesłane na skrzynki forumowe zwyciężczyń.








To przebojowy konkurs!

[CENTER][/CENTER]
[RIGHT]fot. Fotolia

[/RIGHT]
Uwielbiasz gotować? A może stawiasz w kuchni pierwsze kroki i dopiero rozpoczynasz kulinarną przygodę?
Niezależnie od tego, czy jesteś już mistrzem gotowania, czy może chcesz udoskonalić się w tej sztuce, mamy dla ciebie propozycję - weź udział w naszym konkursie i wygraj atrakcyjne nagrody! Co trzeba zrobić?

Zadanie konkursowe

Zarejestruj się na naszym forum i tam wykonaj następujące zadanie:

Pokaż nam, jak gotujesz! Zrób zdjęcie potrawy, którą właśnie przygotowałaś i zamieść ją na naszym forum. Aby udowodnić, że fotka została wykonana specjalnie na potrzeby konkursu, na zdjęciu oprócz smakowitego dania MUSI znaleźć się napis "Polki.pl". Uwaga: napis nie może być naniesiony komputerowo!

UWAGA! Przed wzięciem udziału, zapoznaj się z regulaminem.Odpowiedź zamieść na naszym forum konkursowym. Aby wziąć udział w konkursie, musisz być zarejestrowanym użytkownikiem – sprawdź jak to zrobić krok po kroku!
[CENTER]
Konkurs trwa w dniach: 19.05.2016 - 02.06.2016

[/CENTER]
Nagrody konkursowe


[LIST]
[*]1 x nagroda główna:
[/LIST]
robot kuchenny Philips HR7954
[CENTER][/CENTER]

[LIST]
[*]3 x zestaw nagród dodatkowych, w skład każdego zestawu wchodzą 2 książki: "Szczęśliwe garnki" Beaty Pawlikowskiej oraz "IQuchnia" Anny Jurksztowicz
[/LIST]
[CENTER]
[/CENTER]
napisał/a: ewelka21 2016-05-23 17:19
Moje ulubione, niezwykle lekkie, wilgotne i puszyste CIASTO JORURTOWE Z OWOCAMI...Po prostu przepysznie...



napisał/a: ewelka21 2016-05-23 17:30
Domowe nachosy...Specjalnie dla wszystkich Polek...





Voodooo
napisał/a: Voodooo 2016-05-26 14:51
KOPIEC KRETA KAWOWY.Składniki:

• 2 szklanki mąki pszennej lub mieszanki bezglutenowej
• 100 g margaryny lub masła
• ½ szklanki cukru trzcinowego lub białego
• 1 – 1 ½ szklanki maślanki lub jogurtu
• 1 łyżeczka proszku do pieczenia
• 1 łyżeczka sody
• 1 łyżeczka proszku do pieczenia
• 4 łyżki kawy zbożowej

Ciasto jest przepyszne :D
napisał/a: dziadova 2016-05-26 18:08
Ja i moja córka kochamy, kiedy jest warzywnie, zdrowo i sezonowo.
Oto nasza prosta zapiekanka, w której królują cukinia, pomidory i cebula, właściwy poziom żelaza i białka zapewnia komosa ryżowa, a kwasów tłuszczowych dostarcza oliwa z oliwek:
napisał/a: kinia1976 2016-05-27 19:57
Sałatka szwagra
słoik marynowanych pieczarek, a najlepiej grzybków domowej roboty
po 200g sera żółtego i szynki(konserwowa, sopocka lub okrawki różnych wędlin)
4 jajka
5 ogórków kiszonych
2 plastry wędzonego boczku(opcjonalnie)
pół pęczka koperku
1 łyżeczka pieprzu
sos: 3 łyżki majonezu, 1,5 łyżki musztardy z ziarnami gorczycy lub dijon, 1,5 łyżki musztardy sarebskiej, szczypta suszonego czosnku
Składniki sosu wymieszać. Koper posiekać. Pozostałe składniki pokroić w paski i wymieszać z pieprzem, sosem i koperkiem.
napisał/a: kinia1976 2016-05-27 20:06
Lekki kurczaczek na warzywnym posłaniu
6 marchewek i 3 cukinie pokrojone w paski
2 cebule i 3 ząbki czosnku pokrojone w kostkę
2-3 łyżki z czubkiem koncentratu pomidorowego
oliwa
szynka wędzona-4 plastry (duże)
4 piersi z kurczaka
ostra papryka, rozmaryn, oliwa, pieprz
1/2 szkl. białego wina
skórka otarta z 1,5 cytryny, pół pęczka posiekanej pietruszki
Na patelni rozgrzewam oliwę i podsmażam piersi z kurczaka. W międzyczasie tace posypuję gruba warstwą ostrej papryki w proszku, rozmarynem i niewielka ilością soli, przekładam do mieszanki przyrumienione piersi i obtaczam. Każda pierś zawijam w szynkę, spinam wykałaczka i odstawiam na bok. Na tę samą patelnie dolewam oliwę, wrzucam cebulę, czosnek, solę, a gdy zmiękną dorzucam resztę warzyw. Duszę około 20 min. dodaję koncentrat i wino, wkładam piersi i dusze jeszcze około 20 min. Mieszam skórke z cytryny z pietruszką i posypuje nimi gotowe danie.
napisał/a: psychodeliczka 2016-05-27 20:14
Tort na Dzień Matki :)
napisał/a: Majaa03 2016-05-27 20:43
Oto mój prosty, szybki i ulubiony obiad:
omlet ze szczypiorkiem - oczywiście z jajka od szczęśliwej kury:)
kasza gryczana z soczewicą, pieczarkami i marchewką
sałatka z domowych ogórków kiszonych ze szczypiorkiem i olejem lnianym
napisał/a: martuchna666 2016-05-28 20:34
Mój ulubiony przysmak na przyjęcie gości: serniczki gotowane na kruchym spodzie z wiśniami! ;)
napisał/a: mika287 2016-05-30 10:37
Bardzo delikatne i subtelne w smaku babeczki, które idealnie pasują do popołudniowej kawy. Takie muffinki można przygotować również na śniadanie lub przekąskę do pracy.
napisał/a: Yamajka 2016-05-30 12:01
[CENTER]Przedstawiam Państwu mój dzisiejszy obiad- Letni krem z zielonych warzyw[/CENTER]




Bardzo prosty w przyrządzeniu krem idealny na upalne dni, w których nie mamy ogromnego apatytu. Do przygotowania kremu potrzeba:

pieprz, sól
cukinia
30 dag szpinaku
20 dag brokułów
por, marchewka
dymka
1 ząbek czosnku
pęczek natki
1 i 1/2 l bulionu
150 ml śmietany

To do dzieła!

Dymkę należy oczyścić i posiekać. Vrokuły umyć i podzielić na różyczki. Marchew obrać, a następnie pokroić w plasterki. Szpinak i natkę umyć, natkę posiekać. Por oraz cukinię opłukać i posiekać w plasterki, natomiast czosnek obrać i przecisnąć przez praskę.
Kolejnym krokiem jest rozgrzanie 2 łyżek oliwy i zeszklenie dymki, szczypiorku i czosnku. Dodać cukinię, por marchewkę i brokułu- smażyć ok 5 min. Warzywa zalać bulionem i gotować 15-20 min.
Do garnka wrzucić natkę i szpinak , gotować 10 min. Doprawić pieprzem i solą. Śmietanę rozprowadzić z niewielką ilością wywaru, wlać do garnuszka i gotować jeszcze 2 min. Zupę zmiksować i przyozdobić pięknymi kolorowymi kwiatami!

[CENTER]Gotowe, smacznego![/CENTER]