Kulinarne szaleństwa
napisał/a:
Katherina
2016-12-30 16:24
asieczka, dzięki!
napisał/a:
asieczka92
2017-01-09 11:08
Potrzebuje patentu na rybę z piekarnika?
napisał/a:
Misiowa1
2017-01-09 11:13
asieczka, ja zazwyczaj doprawiam rybę po swojemu (sól, pieprz, rozmaryn, czosnek), przykrywam folią aluminiową i piękę w 180 stopniach
napisał/a:
Katherina
2017-01-09 13:38
Rubyy, ja polecam blok czekoladowy.
napisał/a:
krasnolud1
2017-01-09 15:33
Rubyy, jadlam kilka razy i mi to ciasto nie pasuje, za to z mlekiem wproszku uwielbiam blok czekoladowy lub kokosowy, albo cappucino
napisał/a:
Katherina
2017-01-09 16:39
Mimezja, daj przepis na cappuccino!
napisał/a:
asieczka92
2017-01-09 17:37
ja własni nie uznaję pieczenia w foliach/ rękawach a można bez przykrycia?
co do ciasta to mój popisowy to ciasto pleśniak zawsze mi wychodzi
co do ciasta to mój popisowy to ciasto pleśniak zawsze mi wychodzi
napisał/a:
Miśka27
2017-01-09 18:30
asieczka, ja zawijam w papier do pieczenia. Doprawiam solą, pieprzem, cytryną, koprem, dodaję też kawałek masła.
napisał/a:
Misiowa1
2017-01-09 19:55
można wiedzieć dlaczego? bez przykrycia Ci się wysuszy.
napisał/a:
asieczka92
2017-01-09 22:09
Po prostu chodzi o jedzenie i "metal" i "plastik" jakoś jestem na nie dla tego połączenia na ciepło 😉 Nawet kanapek do pracy nie daje do foli
napisał/a:
Misiowa1
2017-01-10 09:34
asieczka, aż sobie z ciekawości poszukałam artykułów na ten temat i się przeraziłam Od dziś aluminium idzie w odstawkę...
Tak sobie myślę, że naczynie żaroodporne z przykrywką może zdać egzamin ;) A jak ryba jest w całości ze skórą, to nawet nie trzeba niczym przykrywać.
Tak sobie myślę, że naczynie żaroodporne z przykrywką może zdać egzamin ;) A jak ryba jest w całości ze skórą, to nawet nie trzeba niczym przykrywać.
napisał/a:
krasnolud1
2017-01-10 11:17
proszę uprzejmie
5 żółtek+1 całe jajo + 1,5 szklanki cukru ubić na parze
250 g masła rozmiksować dodając powoli po trochu masy jajkowej
Dodać
ok 300g serków homo waniliowych (czasem daję 2 duże po 200g i ciut więcej mleka w proszku)
2 szkl mleka w proszku
Na koniec wylać przestudzoną 1 galaretkę cytrynową lub brzoskwiniową + 3 łyżki żelatyny rozpuszczone w 1 szklance wody.
Na wierzch ułożyć biszkopty nasączone w kawie lub cappucino i lekko polać czekoladą (robię takie esy floresy)