Kulinarne szaleństwa

napisał/a: Katherina 2017-01-10 15:17
Mimezja, jak się ubija na parze?
napisał/a: krasnolud1 2017-01-10 15:40
Katherina, wlewasz wodę do garnka i kiedy zacznie wrzeć stawiasz na niego metalową lub żaroodporną miskę o podobnej średnicy, wrzucasz żółtka z cukrem i mieszasz trzepaczką, aż się dobrze rozpuści cukier i masa trochę zgęstnieje pychota
napisał/a: asieczka92 2017-01-10 16:19
Miśka27 napisal(a):ja zawijam w papier do pieczenia. Doprawiam solą, pieprzem, cytryną, koprem, dodaję też kawałek masła
o dobry patent ;)
Misiowa napisal(a): Od dziś aluminium idzie w odstawkę...

Misiowa napisal(a):Tak sobie myślę, że naczynie żaroodporne z przykrywką może zdać egzamin
o widzisz ;)
napisał/a: Katherina 2017-01-10 16:21
Mimezja, dzięki!
napisał/a: asieczka92 2017-02-02 10:24
polecam ciasteczka marchewkowo- owsiane
http://niebonatalerzu.blogspot.com/2016/02/ciasteczka-marchewkowe-ciasteczka.html
napisał/a: Katherina 2017-02-02 12:11
asieczka, dzięki, muszę zrobić!
napisał/a: Miśka27 2017-03-15 09:37
Szukam przepisu na jakiś warzywny pasztet albo pastę, coś co będzie alternatywą dla mięska ;) Możecie polecić coś sprawdzonego? Przeglądałam Jadłonomię, coś mi tam nawet wpadło w oko, ale potrzebuję czegoś super ekstra na pierwszy raz, żeby się nie zrazić
napisał/a: Katherina 2017-03-15 09:47
Miśka27, ja robiłam pasztet z zielonej soczewicy właśnie z Jadłonomii, nikt mi nie chciał wierzyć, że on bez mięsa jest. Był przepyszny.
napisał/a: Miśka27 2017-03-15 09:51
Katherina, dzięki, zaraz poszukam. Uwielbiam soczewicę.

[ Dodano: 2017-03-15, 10:18 ]
Nie mogę namierzyć przepisu, możesz wrzucić link?
napisał/a: shattered 2017-03-15 10:21
http://www.jadlonomia.com/przepisy/pasztet-warzywny-doskonay/ robiłam i wszystkim bardzo smakował ale z soczewicy na pewno zrobisz szybciej
polecam też pasty które szybko się robi np. z czerwonej fasoli z puszki, dodajesz przyprawy, koncentrat pomidorowy olej, blendujesz i gotowe. Smalec z białej fasoli też pyszny, albo boczniaki w oleju ala śledzie.
Trochę prywaty ale tam znajdziesz przepisy: https://www.facebook.com/yeschefood/
napisał/a: Miśka27 2017-03-15 10:48
shattered, czy w tym pasztecie czuć jaglaną? Jest to jedyna kasza, której nie lubię, albo po prostu nie umiem jej przygotować
Ten fb to Twoje dzieła? :)
napisał/a: shattered 2017-03-15 10:54
Miśka27 napisal(a):czy w tym pasztecie czuć jaglaną
bardziej czuć orzechy i warzywa ale ja bardzo lubie jaglaną więc mogę nie być obiektywna.
Miśka27 napisal(a):Ten fb to Twoje dzieła? :)
moje i moich przyjaciółek moje są wege