JEDZENIE NA WESELU
napisał/a:
Hecate
2012-08-31 20:11
Becinka, zapisuj, cieszę się, że mogłam pomóc :)
Miśka27, ale ja nie chcę cateringu, tylko własną kucharkę ;)
Miśka27, ale ja nie chcę cateringu, tylko własną kucharkę ;)
napisał/a:
xmagdax
2012-08-31 22:41
Hecate, pomysłowo i coś innego niż wszędzie
napisał/a:
Ophelia
2012-09-03 01:27
Hecate, wow, super
A to nasze menu :)
Obiad:
- Rosół z makaronem i paskami warzyw
- Filet z kurczaka duszony w sosie koperkowym, ziemniaki z wody i bukiet surówek
Deser:
- Pucharek lodów na gorącym sosie malinowym z bitą śmietaną i owocami
1 kolacja:
- Gulasz węgierski z zacierkami
2 kolacja:
- Schab pieczony z duszonymi warzywami, ziemniaki opiekane, surówka
3 kolacja:
- Barszcz czerwony z pasztecikiem
Przekąski zimne (bez ograniczeń):
- śledzie w kolorowym sosie z oliwą
- ryba w sosie warzywno-pomidorowym
- schab po warszawsku
- indyk pieczony z owocami w maladze
- ryba faszerowana z cytrusami
- wachlarz mięs pieczonych, wędlin i pasztetów
- polędwiczki drobiowe w sezamie z sosem salsa
- pikle, marynaty, warzywa sezonowe
- pieczywo mieszane
Sałatki:
- hrabska- z serem, szynką z indyka i selerem
- szwedzka - śledziowa z jajkiem i pomidorami
- jarzynowa
Do tego:
- ciasta podawane na lustrach (7 rodzai)- bez ograniczeń
- napoje zimne (woda gaz/ngaz., pepsi, mirinda, 7up, tonik, sok pomarańczowy, jabłkowy i 3 inne)- bez ograniczeń
- kawa, herbata na słodkim bufecie bez ograniczeń
- owoce bez ograniczeń
- tort
- fontanna czekoladowa
- stół wiejski (kiełbasa, kaszanka, salceson, boczek, szynka z nogą, ogórki kwaszone, smalec, grzyby, bimber)
A to nasze menu :)
Obiad:
- Rosół z makaronem i paskami warzyw
- Filet z kurczaka duszony w sosie koperkowym, ziemniaki z wody i bukiet surówek
Deser:
- Pucharek lodów na gorącym sosie malinowym z bitą śmietaną i owocami
1 kolacja:
- Gulasz węgierski z zacierkami
2 kolacja:
- Schab pieczony z duszonymi warzywami, ziemniaki opiekane, surówka
3 kolacja:
- Barszcz czerwony z pasztecikiem
Przekąski zimne (bez ograniczeń):
- śledzie w kolorowym sosie z oliwą
- ryba w sosie warzywno-pomidorowym
- schab po warszawsku
- indyk pieczony z owocami w maladze
- ryba faszerowana z cytrusami
- wachlarz mięs pieczonych, wędlin i pasztetów
- polędwiczki drobiowe w sezamie z sosem salsa
- pikle, marynaty, warzywa sezonowe
- pieczywo mieszane
Sałatki:
- hrabska- z serem, szynką z indyka i selerem
- szwedzka - śledziowa z jajkiem i pomidorami
- jarzynowa
Do tego:
- ciasta podawane na lustrach (7 rodzai)- bez ograniczeń
- napoje zimne (woda gaz/ngaz., pepsi, mirinda, 7up, tonik, sok pomarańczowy, jabłkowy i 3 inne)- bez ograniczeń
- kawa, herbata na słodkim bufecie bez ograniczeń
- owoce bez ograniczeń
- tort
- fontanna czekoladowa
- stół wiejski (kiełbasa, kaszanka, salceson, boczek, szynka z nogą, ogórki kwaszone, smalec, grzyby, bimber)
napisał/a:
xmagdax
2012-09-03 08:19
Ophelia, super
napisał/a:
~gość
2012-09-03 08:39
Ophelia, podoba mi się :)
napisał/a:
daffodil1
2012-09-03 12:03
Ophelia, pycha! :)
napisał/a:
Hecate
2012-09-03 12:17
Ophelia, pyszności!
O to, to...
O to, to...
napisał/a:
~gość
2012-09-03 12:43
Ophelia, pysznosci
napisał/a:
daffodil1
2012-09-03 13:14
napisał/a:
Zazi
2012-09-03 13:17
nie mieliscie w planach dawac ciasta? czy dawaliscie w 1 dzien?
napisał/a:
daffodil1
2012-09-03 13:19
Ja nie miałam w planach. Teściowa za to miała ona z koleżankami piekła wszystkie ciasta ;) Tym co nie przychodzili na poprawiny dawała po weselu, a reszcie na weselu. Ja sobie wcale tym głowy nie zawracałam i wydaje mi się, że zaniedbała trochę sprawę ;)
napisał/a:
~gość
2012-09-03 13:31
My bedziemy miec przygotowane juz porcje w pudelkach dla gosci kazdy dostanie w łape na odchodne razem z flaszka.