JEDZENIE NA WESELU

napisał/a: ~gość 2013-01-16 20:02
Hecate, ja bym wziela pomidorowa z bazylia i jeszcze moze serem tartym posypane ;)

co do alkoholu dolozylambym whisky

co do miesa to kucharka napewno sie zna ale u nas bylo srednio 2,5 porcji na osobe, chociaz to roznie np palek z kurczaka bylo mniej bo wiadomo ze ludzie na weselu nie brudza rak, za to de volaiow bylo duzo wiecej niz 1 na osobe

co do godzin to my mielismy jakos co 2-3h
wiec ja bym zrobila
19 obiad i deser
21:30 1 kolacja
00;00 tort
1:00 kolacja 2
3:00 kolacja 3
ludzie wiecej jedza do polnocy puki sa trzezwi

lub
19
21
23
00:00 tort
2-3
napisał/a: AnNa.x91 2013-01-18 23:37
Kochane potrzebuję Waszej pomocy
Menu mojej potencjalnej Sali daje 2 opcje wyboru napojów:
NAPOJE:
Wariant I
• Coca-cola, Fanta, Sprite – 1 litr na osobę
• Soki owocowe – 0,5 litra na osobę
• Woda gazowana / niegazowana z cytryną - bez limitu
Dodatkowe napoje płatne:
- Coca-Cola, Fanta, Sprite - 2 zł/szt,
- Soki owocowe - 3 zł/litr
- Piwo beczkowe Żywiec dostępne na Wedding Barze - 180zł / 20 litrów
Wariant II – „all inclusive” dodatkowo płatny 15zł/os.
• Coca-Cola, Fanta, Sprite – bez limitu
• Soki owocowe – bez limitu
• Woda gazowana / niegazowana z cytryną - bez limitu
• Piwo beczkowe Żywiec dostępne na Wedding Barze – bez limitu

Jak uważacie - która opcja będzie lepsza ?
napisał/a: Miśka27 2013-01-18 23:45
Zdecydowanie druga opcja.
napisał/a: daffodil1 2013-01-19 00:00
AnNa.x91, druga
napisał/a: AnNa.x91 2013-01-19 00:26
Miśka27, daffodil - a mogę zapytać czemu druga ?
napisał/a: daffodil1 2013-01-19 00:32
AnNa.x91, bo my z Miśka27, jesteśmy zachlajmordy i chcemy się piwska ochlać
napisał/a: AnNa.x91 2013-01-19 00:39
daffodil napisal(a):AnNa.x91, bo my z Miśka27, jesteśmy zachlajmordy i chcemy się piwska ochlać

Sprawiasz, że się śmieję

[ Dodano: 2013-01-19, 00:40 ]
dla Was

[ Dodano: 2013-01-19, 01:44 ]
A tak właśnie się wczytuję - piszecie że obiad macie podawany o 17-19. To ja nie wiem jak mam rozłożyć dania jeżeli mi wyjdzie obiad najpóźniej o 13
napisał/a: Sofia92 2013-01-19 07:58
AnNa.x91 jeśli ja się zdecyduje też na tą salę to na pewno biorę II opcje

AnNa.x91 napisal(a):mi wyjdzie obiad najpóźniej o 13


no ja licze tak na 14-15.. musimy się jeszcze jakoś wyrobić na zdjęcia bo o 17 już będzie ciemno..
napisał/a: Miśka27 2013-01-19 08:53
daffodil napisal(a):AnNa.x91, bo my z Miśka27, jesteśmy zachlajmordy i chcemy się piwska ochlać


O totototo

Jeśli planujesz podać piwo pierwszego dnia, to druga opcja bardziej się opłaca. Ile będziesz miała gości? Poza tym w jakim miesiącu będzie wesele? Jeśli latem, to pójdzie duuużo napojów. Przy dopłacaniu 2-3 zł/szt. popłyniecie.
napisał/a: aneczka98 2013-01-19 16:40
Tak jak dziewczyny, uważam że druga opcja jest lepsza.
A ją się zastanawiam czy nie dopłacić 10 zł i mieć jedno danie więcej...
napisał/a: AnNa.x91 2013-01-20 02:31
Więc będzie druga opcja
Dzięki Kochane
napisał/a: lisbeth871 2013-01-21 07:54
Dziewczyny które meni lepsze?
sala 1 - 163 zł /os:

Powitanie : chlebem i solą

Toast : kieliszek wina musującego

Obiad : rosół z makaronem

mięsa - 3 szt. na osobę: rolada śląska,

podudzie z kurczaka, de voillail ze śliwkami,

pieczeń wieprzowa, kotlet książęcy;

kluski białe i ciemne, ziemniaki,

zestaw sałatek, kompot.



Deser : torty śmietankowe , ciasta,

kawa ze śmietanką ,

lody z bitą śmietaną i bakaliami .



Zimna płyta : wędlina, ser lub mięsa na zimno ;

galaretki 2 szt. na osobę : roladki z szynki,

tymbaliki, schab w galarecie;

śledź po japońsku;

śledź w pierzynce lub sałatka przekładana;

łosoś wędzony, jajka z kawiorem,

kulki rybne , rolmopsy, pieczywo, masło,

herbata z cytryną.



Kolacja 1: krem koperkowy lub pieczarkowy;



Kolacja 2: mięsa - 1,5 szt. na osobę : kotlet

z drobiu z owocami , schab po parysku;

frytki , sałatka wiosenna.



Kolacja 3 : " płonąca" barszcz

szaszłyki i frankfuterki / 3:1/ lub

szaszłyki i paróweczki z serem i boczkiem 1:1

sala 2 - 160 zł/ os
Powitanie Młodej Pary chlebem i solą, dla Pary Młodej kieliszki z wódką i wodą, a następnie szampan dla wszystkich Gości.


Napoje:
Woda mineralna z cytryną w dzbankach *
Herbata w termosach/dzbankach *
Kawa w termosach/dzbankach *

Obiad:
Rosół domowy z makaronem
lub żurek na wywarze mięsnym z jajkiem i kiełbasą
Rolada śląska
Pieczeń z szynki wieprzowej
Udko z kurczaka faszerowane (por, ser feta, papryka)

Dodatki:
Kluski śląskie
Ziemniaki
Sos pieczeniowy ciemny
Surówka z „modrej” kapusty
Surówka europejska
Buraczki z chrzanem

Deser:
Puchar lodowy z owocami

Zimna płyta:
Szynka gotowana
Szynka konserwowa
Polędwica sopocka
Polędwica królewska
Baleron
Tymbaliki drobiowe
Befsztyk po tatarsku
Pstrąg w galarecie
Koreczki wykwintne (śledziowe)
Śledź w oleju
Kulki rybne w occie
Ryba po grecku
Jajka w sosie tatarskim
Jajka z łososiem i kawiorem (czarnym i czerwonym)
Polędwiczki z zielonym chrzanem w galarecie
Sałatka jarzynowa
Sałatka sezonowa
Sałatka „pychotka”
Roladki z szynki konserwowej z nadzieniem chrzanowym
Warzywa marynowane
Pieczywo, masło

I Kolacja:
Kotlet „special” (faszerowany serem topionym i masłem)
Surówka z kapusty pekińskiej
Frytki

II Kolacja:
Gulasz po węgiersku z pieczywem

III Kolacja:
Barszcz czerwony z krokietem mięsnym

Na obu salach trzeba zorganizować napoje we włąsnym zakresie. Pierwsza sala oferuje w cenie ciasta