Kulinarne szaleństwa
napisał/a:
Blanka:)
2012-10-17 16:26
Miśka27, a masz jakiś sprawdzony przepis?
Mnie dziś naszło na pory, będzie zupa porowa, a na drugie, zobaczymy, co mi się zachce, jak wrócę do domu
Mnie dziś naszło na pory, będzie zupa porowa, a na drugie, zobaczymy, co mi się zachce, jak wrócę do domu
napisał/a:
~gość
2012-10-17 16:31
Blanka:), robię na oko ;)
Ziemniaki tarte jak na placki, sól, pieprz, listki laurowe i ziele, jajo, mąka. Podsmażam boczek z cebulką i dodaję do masy. Piekę (w zależności od wielkości blaszki) min. 1,5 h.
Ziemniaki tarte jak na placki, sól, pieprz, listki laurowe i ziele, jajo, mąka. Podsmażam boczek z cebulką i dodaję do masy. Piekę (w zależności od wielkości blaszki) min. 1,5 h.
napisał/a:
Nadiya1
2012-10-17 16:35
Ja zrobiłam grochówkę ale też czegoś mi brakuje
napisał/a:
daffodil1
2012-10-17 19:19
aaaa! skąd znasz to danie?! :D to regionalne danie z miejscowości mojego taty ale z tego co widzę, po przepisie to u nas się dodaje masę różnego mięsa i piecze 12h
napisał/a:
~gość
2012-10-17 21:49
daff, Połówek mnie nauczył, ja tego dania kompletnie nie znałam.
napisał/a:
Zazi
2012-10-17 21:50
ja nie daje oleju, moze ociupine ale nie zawsze
[ Dodano: 2012-10-17, 21:56 ]
i co w koncu zrobilas? zapiekanka dobry pomysl przy dziecku, albo cos w ciescie francuskim
nie mam pojecia co to? juz doczytalam
ciekawe
mialam w pon i przepyszna byla
napisał/a:
Blanka:)
2012-10-17 22:40
Dobra była, muszę częściej robić. A na drugie zrobiłam indyka w porach
Taka monotematyczna dziś byłam
Teraz za to ciecierzycę nastawiłam, żeby się namoczyła przez noc
napisał/a:
Zazi
2012-10-17 22:59
nigdy nie jadlam tak jak i soczewice, musze kupic i sprobowac
napisał/a:
Blanka:)
2012-10-17 23:12
uwielbiam
często robię, szczególnie czerwoną.
często robię, szczególnie czerwoną.
napisał/a:
Zazi
2012-10-17 23:25
to chyba musze wyruszyc na jej poszukiwania
napisał/a:
daffodil1
2012-10-18 00:11
Miśka27, a z jakiego rejonu pochodzi? :)
napisał/a:
margaret3
2012-10-18 07:26
Ryby z frytkami - wszystko upiekłam razem w piekarniku i surówka z kiszonej kapusty.
My to jedliśmy raz u kuzynki w Warszawie. Pyszne bylo ze śmietaną
Ja dzisiaj obiad mam z głowy brokułowa została z wczoraj a na drugie wyciagam pierożki. Jak to dobrze mieć zapasy w zamrażalniku
Tylko dla dziecka musze ugotować zupe buraczkową.