Kulinarne szaleństwa
napisał/a:
~gość
2012-10-16 13:53
Nie, nienawidzę brukselki ;) Ale podobno do brokułów też się dodaje, żeby zachowały kolor. Ja nie dodaję, gotuję warzywa na parze.
napisał/a:
Nadiya1
2012-10-16 13:53
Heh. A ja dziś odgrzałam zupę z wczoraj, którą wieczorem na szybko po powrocie do domu zrobiłam. A jest to kalafiorowa z koperkiem. przyznaję, że z mrożonki
napisał/a:
Jusik
2012-10-16 14:07
ja dodaję odrobinę sody oczyszczonej i zachowują fantastyczną żywą barwę :) i oczywiście nie wolno przykrywać garnka
Właśnie robię gorący sos malinowy, panna cotta waniliowa od wczoraj w lodówce pokroję ananasy, dla maluchów słodycze a na kolację zapiekanka z brokułów i batatów w mleku kokosowym
Właśnie robię gorący sos malinowy, panna cotta waniliowa od wczoraj w lodówce pokroję ananasy, dla maluchów słodycze a na kolację zapiekanka z brokułów i batatów w mleku kokosowym
napisał/a:
~gość
2012-10-16 14:11
Ja coś muszę dziś zrobić na szybko na obiad z wykorzystaniem lodówkowych zapasów, bo w sobotę wyjeżdżamy. Chyba będą kluchy leniwe z masłem.
napisał/a:
Blanka:)
2012-10-16 14:21
też zazwyczaj na parze, ale jakoś tak brukselka mi się tradycyjnie z gotowaniem kojarzy. Ja uwielbiam
Brzmi pysznie
ostatnie 3 dni robiłam obiady resztkowe, lubię co miesiąc-dwa zrobić pełne czyszczenie lodówki i spiżarni, żeby być pewnym, że mi gdzieś coś starego nie zalega.
Brzmi pysznie
ostatnie 3 dni robiłam obiady resztkowe, lubię co miesiąc-dwa zrobić pełne czyszczenie lodówki i spiżarni, żeby być pewnym, że mi gdzieś coś starego nie zalega.
napisał/a:
Misiaq
2012-10-16 15:10
Mnie zawsze dziwi, ze ktoś robi pomidorówkę z koncentratu
Mój Marcin jest mistrzem w robieniu obiadów z resztek lodówkowych, najlepsze pizza mu wtedy wychodzi
Jak tylko Mikołaj wstanie z drzemki to do Ciebie jedziemy
Mój Marcin jest mistrzem w robieniu obiadów z resztek lodówkowych, najlepsze pizza mu wtedy wychodzi
Jak tylko Mikołaj wstanie z drzemki to do Ciebie jedziemy
napisał/a:
~gość
2012-10-16 15:39
Misiaq, natchnęłaś mnie! Będzie dziś calzone. Mam starty ser, ostre papryczki, szynkę. Ciasto zrobię przed zumbą, a jak małżon wróci z pracy, to przygotuje dodatki, potem tylko upieczemy.
Leniwe będą jutro :)
Leniwe będą jutro :)
napisał/a:
Jusik
2012-10-16 15:52
ciekawe jak smakuje
haha zapraszam :D
mniam :)
haha zapraszam :D
mniam :)
napisał/a:
margaret3
2012-10-16 20:02
Mój D mówi, że pomidorówka najlepsza jest na drugi dzień jak sie przegryzie
Ja znowu do gotowania kalafiora dolewam troche mleka, żeby zachowal kolor.
Ja na jutro znowu nie mam pomysłu na obiad Zupe zrobie brokulową ale kompletnie nie wiem co na drugie A musze zrobić coś takiego, zeby dało się przygotować wcześniej jak Młody śpi bo z dzieckiem to nie gotowanie a potem dokończyć i zeby dużo czasu nie zajmowało zrobienie
napisał/a:
Jusik
2012-10-17 09:40
Zapiekanka wyszła super
napisał/a:
~gość
2012-10-17 16:13
Bardzo mi odpowiada ten temat, bo bardzo lubię gotować, więc mam nadzieję, ze zniesiecie moje towarzystwo od czasu do czasu.
Zrobiłam dziś żeberka w sosie i czegoś mi w nim brakuje.
Zrobiłam dziś żeberka w sosie i czegoś mi w nim brakuje.
napisał/a:
~gość
2012-10-17 16:21
U nas miały być placki ziemniaczane, ale mąż zażyczył sobie kugiel :)