Sklejony makaron
napisał/a:
justy123
2011-11-23 05:14
innym sposobem równiez jest dodanie oleju do wody, powienien rowniez wspomoc nie sklejanie sie. a niedogotowany makaron to al dente:)
napisał/a:
trycja13
2012-06-09 16:19
oliwa i sól;)
napisał/a:
anijaa
2013-03-13 11:15
Makaron po ugotowaniu należy przelać w zimnej wodzie tak, aby był zimny wtedy on nie bezie się sklejał, albo spożyć od razu.
napisał/a:
Drubiks
2013-07-11 14:03
Ja do wody w której gotowany jest makaron dodaję odrobinę oleju, też pomaga, a po ugotowaniu i odcedzeniu przelewam go zimną wodą i mieszam łyżką.
napisał/a:
nowikowa_d
2016-10-04 15:50
Dobrej jakości makaron się nie skleja, pozostaje sprężysty i złocisty. Ja zawsze wybieram Primo Gusto - to świetne makarony w niezłej cenie.
napisał/a:
mali_lali
2016-10-08 22:00
Też lubię makarony tej firmy, są bardzo dobrej jakości. Nie sklejają się, zachowują sprężystość i ładną barwę po odcedzeniu.