Sklejony makaron
napisał/a:
pchelka
2009-02-10 23:13
hi hi... tak, marzę byś powiedział mi co teraz czujesz... :D
myślałam,że sam robisz ten sosik - stąd me pytanie :)
napisał/a:
bob
2009-02-11 14:09
No jeszcze takim kucharzem nie jestem, ale jak smakowalem ten gotowy to mysle ze lepiej zrobilem ze sam nie probowalem, bo na pewno bylby gorszy. Polecam sprobowac.
napisał/a:
radoma6
2009-03-22 21:31
NA pewno jest się pewniejszym wyniku smakowego :)
napisał/a:
bob
2009-03-24 20:49
Poprostu nie trzeba sie denerwowac ze cos bedzie nie tak, ale ostatnio juz probuje sie w takich ala gotowcach, ale nad ktorymi trzeba samemu pokombinowac, cos dodac, doprawic itd:)
napisał/a:
radoma6
2009-04-09 22:22
To też dobry pomysł na nauke i zdobycie doświadczenia :)
napisał/a:
bob
2009-04-10 20:48
Poza tym od czegos trzeba zaczac:) najlepiej od prostych operacji ze sprawdzonych zrodel.
napisał/a:
radoma6
2009-04-12 22:25
Jak wróżbita...ytroche tego...szczyptę tamtego i wychodzi :)
napisał/a:
poranna_rosa
2009-04-13 14:04
to prawda, raz wyjdzie lepiej raz gorzej... ale na czymś trzeba budować doświadczenie :)
napisał/a:
panidomu
2009-11-24 16:19
Aby ugotowany makaron (pierogi, kluski), który chcesz podać także na następny obiad, nie posklejał się, musisz go dobrze wymieszać z masłem albo olejem. Możesz zaraz również po ugotowaniu wstawić makaron na 15 minut do zimnej wody, a potem przecedzić. Krótkie hartowanie w tym wypadku nie wystarcza.
http://www.poradypanidomu.pl/artykuly/kuchnia/praktyczne-rady-makaron-kluski-ryz.html
http://www.poradypanidomu.pl/artykuly/kuchnia/praktyczne-rady-makaron-kluski-ryz.html
napisał/a:
panidomu
2010-06-28 10:49
Aby makaron i inne wyroby mączne nie sklejały się podczas gotowania, musisz dolać do mocno osolonej wody trochę oleju. Po ugotowaniu zawsze przelewaj makaron zimną wodą!
napisał/a:
miriami
2011-07-05 10:10
Niestety, wiekszość ryb, które można kupić w marketach hoduje się w podobny sposób:(
napisał/a:
~Szmizjerka
2011-07-13 16:37
Dolanie oleju do gotującej się wody z makaronem rozwiązuje problem ;)