Sklejony makaron

pchelka
napisał/a: pchelka 2009-02-10 23:13
bob napisal(a):Pchelka, zjadlem, mam opowiedziec o przezyciach zwiazanych z jedzeniem, czy bardziej interesuje Cie jakis to sos?:) wzialem piers kurczaka, pokroilem w kosteczke, w miedzyczasie ryz, a do kurczaka sos chinski winiary, pomieszalem i gotowe:) naprawde niezle i szybkie przede wszystkim.


hi hi... tak, marzę byś powiedział mi co teraz czujesz... :D
myślałam,że sam robisz ten sosik - stąd me pytanie :)
napisał/a: bob 2009-02-11 14:09
No jeszcze takim kucharzem nie jestem, ale jak smakowalem ten gotowy to mysle ze lepiej zrobilem ze sam nie probowalem, bo na pewno bylby gorszy. Polecam sprobowac.
napisał/a: radoma6 2009-03-22 21:31
NA pewno jest się pewniejszym wyniku smakowego :)
napisał/a: bob 2009-03-24 20:49
Poprostu nie trzeba sie denerwowac ze cos bedzie nie tak, ale ostatnio juz probuje sie w takich ala gotowcach, ale nad ktorymi trzeba samemu pokombinowac, cos dodac, doprawic itd:)
napisał/a: radoma6 2009-04-09 22:22
To też dobry pomysł na nauke i zdobycie doświadczenia :)
napisał/a: bob 2009-04-10 20:48
Poza tym od czegos trzeba zaczac:) najlepiej od prostych operacji ze sprawdzonych zrodel.
napisał/a: radoma6 2009-04-12 22:25
Jak wróżbita...ytroche tego...szczyptę tamtego i wychodzi :)
napisał/a: poranna_rosa 2009-04-13 14:04
radoma napisal(a):Jak wróżbita...ytroche tego...szczyptę tamtego i wychodzi :)


to prawda, raz wyjdzie lepiej raz gorzej... ale na czymś trzeba budować doświadczenie :)
napisał/a: panidomu 2009-11-24 16:19
Aby ugotowany makaron (pierogi, kluski), który chcesz podać także na następny obiad, nie posklejał się, musisz go dobrze wymieszać z masłem albo olejem. Możesz zaraz również po ugotowaniu wstawić makaron na 15 minut do zimnej wody, a potem przecedzić. Krótkie hartowanie w tym wypadku nie wystarcza.

http://www.poradypanidomu.pl/artykuly/kuchnia/praktyczne-rady-makaron-kluski-ryz.html
napisał/a: panidomu 2010-06-28 10:49
Aby makaron i inne wyroby mączne nie sklejały się podczas gotowania, musisz dolać do mocno osolonej wody trochę oleju. Po ugotowaniu zawsze przelewaj makaron zimną wodą!
miriami
napisał/a: miriami 2011-07-05 10:10
storm napisal(a):Kurcze, unikam raczej pangi, widziałem reportaż w jai sposób się je hoduje - masakra :(


Niestety, wiekszość ryb, które można kupić w marketach hoduje się w podobny sposób:(
napisał/a: ~Szmizjerka 2011-07-13 16:37
Dolanie oleju do gotującej się wody z makaronem rozwiązuje problem ;)