Sklejony makaron

SyEla
napisał/a: SyEla 2009-01-17 10:46
http://www.gotowanie.wkl.pl/przepis7918.html ja czesto korzystam z tego przepisu...bardzo łatwy....to jest na pulpet...moze ci sie przyda:)
napisał/a: storm 2009-01-19 07:31
Dziękuje za linki, napewno skorzystam:)
napisał/a: bob 2009-01-20 18:10
Ech te pociechy:) ale jakies rosolki czy przyprawy warto teraz kupowac i wziasc udzial w konkursie kochanie przez gotowanie, na to mysle ze kazda Zona sie zgodzi.
napisał/a: storm 2009-01-21 07:21
Tak, przyprawy stosuje, zresztą nie wyobrażam sobie żadnego dania bez odpowiednich przypraw :)
napisał/a: bob 2009-01-23 16:24
A kody wysylasz? ja juz temat Zonce podrzucilem, milo byloby np kino domowe wygrac. To gotowanie to nie jest taka zla opcja, kto powiedzial ze w domu kobieta musi gotowac?
napisał/a: storm 2009-01-23 18:51
Właściwie to nie wiem nic o kodach, ja tylko wykorzystuje przyprawy, a nie przypominam sobie żeby żona coś wysyłała
playa
napisał/a: playa 2009-01-24 00:40
poza olejem, nie rozgotowywac. hartowanie makaronu to polski pomysl i jezeli wierzyc wlochom jako ekspertom od makaronu to hartowanie to nie jest najlepszy pomysl.
napisał/a: bob 2009-01-25 14:40
Podpytaj Zonke w takim razie, ostatnio patrzylem ile osob juz wygralo, a konkurs wciaz trwa wiec mysle ze warto sprobowac.
Playa, rozgotowywanie to hartowanie? Ciekawy tekst, musze zapamietac.
napisał/a: Meggi21 2009-01-25 14:48
A ja wogole nie rozumiem pojecia hartowanie makaronu...chyba jakas nie douczona jestem
napisał/a: storm 2009-01-25 17:41
Moim zdaniem chodzi o to, że makaron najpierw "dusi" się we wrzątku, a za chwilkę zalewa się go zimną wodą. Chyba o to chodzi w hartowaniu makaronu :confused:
napisał/a: radoma6 2009-01-26 20:47
To moim zdaniem hartowanie właśnie....ale i tak najważniejszy w makaronie sos ;)
pchelka
napisał/a: pchelka 2009-01-26 22:46
Ja trochę inaczej gotuję makaron... tzn przez około 2 minutki gotuję normalnie na ogniu, a potem wyłączam gaz i czekam aż makaron sam "dojdzie" do al dente. Pyyyyyfffniutki. Spróbujcie, polecam :D oczywiście najlepszy z sosem i żółtym serem :D