Zapiekanki
napisał/a:
Karolinka_U
2009-09-01 21:03
Iria,
napisał/a:
Madzinka1
2009-09-01 21:13
Iria, zrobię w najbliższym czasie
napisał/a:
margaret3
2009-09-02 13:28
Iria, też uwielbiam
napisał/a:
kasia_b
2009-09-02 13:56
H2O, brawo - pysznie to brzmi - super, że coraz więcej pichcisz
pewnie bym spróbowała zrobić ale skąd to foie gras i dlaczego takie drogie u nas musi być
Iria, pycha
tez widzę, że coraz więcej gotujesz
pewnie bym spróbowała zrobić ale skąd to foie gras i dlaczego takie drogie u nas musi być
Iria, pycha
tez widzę, że coraz więcej gotujesz
napisał/a:
Iria
2009-09-05 15:06
oj tak, ja gotuję bardzo dużo :) uwielbiam to :D
napisał/a:
Butterfly1
2009-09-06 17:33
Iria, pycha tylko, ze ja musiałabym to zmodyfikować na wetsje z kurczakiem hihi, tylko jak potem go napchać w te rury
napisał/a:
Karolinka_U
2009-09-06 17:47
zmiksowane
napisał/a:
Madzinka1
2009-09-06 20:26
Iria, canneloni wyszłó boskie
napisał/a:
Butterfly1
2009-09-07 16:45
nom ta niby ta, ale żebyt sie papka taka nie zrobiła
A gdzie jest ten przepis Karola na tą twoja zapiekankę???
A gdzie jest ten przepis Karola na tą twoja zapiekankę???
napisał/a:
Karolinka_U
2009-09-07 17:52
w szpinaku
napisał/a:
H2O
2009-09-07 22:42
U nas tez ;) To jest niestety cholernie droga sprawa - wszedzie
napisał/a:
margaret3
2009-09-07 23:04
To ja podaje przepis na zapiekankę makaronową. Robię ją jak mi się nie chce za bardzo gotować albo wieczorkiem na kolację.
Zapiekanka makaronowa:
- makaron np. rurki
- pieczarki
- kiełbasa
- ser żółty
- śmietana
- koncentrat pomidorowy
Gotujemy makaron, pieczarki podsmażamy na patelni, kiełbaskę kroimy na kawałki. Do ugotowanego makaronu dodajemy pieczarki i kiełbaskę, zalewamy sosem zrobionym ze śmietany i koncentratu doprawiamy pieprzem, można też dodać ser żółty do środka wtedy się fajnie ciągnie . Wykładamy do naczynia, posypujemy wierzch serem i pieczemy jakieś 20 minut.
Zapiekanka makaronowa:
- makaron np. rurki
- pieczarki
- kiełbasa
- ser żółty
- śmietana
- koncentrat pomidorowy
Gotujemy makaron, pieczarki podsmażamy na patelni, kiełbaskę kroimy na kawałki. Do ugotowanego makaronu dodajemy pieczarki i kiełbaskę, zalewamy sosem zrobionym ze śmietany i koncentratu doprawiamy pieprzem, można też dodać ser żółty do środka wtedy się fajnie ciągnie . Wykładamy do naczynia, posypujemy wierzch serem i pieczemy jakieś 20 minut.