Wskazówki żywieniowe; zamienniki; przepisy: dieta przy Hashi

napisał/a: soaring 2014-10-21 19:19
vitharis1 napisal(a):Spróbuję, a czy da radę z czegoś zrobić panierkę bezglutenową pod hashi ? Da się w ogóle ? Chciałbym zrobić nuggetsy :x Możę cornflakes bezglutenowe ?

skoro się tak odchudzasz, to po co Ci bezsensowna, bezwartościowa panierka? sporo węglowodanów bez żadnej wartości odżywczej. lepiej dorzuć jakieś warzywa duszone, gotowane czy surowe do obiadu.
napisał/a: vitharis1 2014-10-21 19:26
Ładowanie soaring, ładowanie (: refeed day (: Płatki kukurydziane rzeczywiście mogą mieć trochę cukrów i inne dodatki, a z płatkami owsianymi sobie trochę nie wyobrażam :P

Warzywa dodałem do diety, frytki :) moje ulubione warzywa soaring :)
napisał/a: ania551 2014-10-21 19:42
Owsiane są ok. tylko nie te grube górskie. Naprawdę daja dobry smak. Jak bardzo potrzebujesz zwykłej panierki to jest bułka tarta bezglutenowa nawet w smaku dobra ale ja wolę płatki.
napisał/a: ja_nika 2014-10-25 00:50
Witam,
mam pytanie czy te zalecenia odnosnie diet z pierwszego postu tzn co mozna a czego unikac w diecie odnosza sie rowniez do samej niedoczynnosci tarczycy???czy jest jakas zasadnicza roznica miedzy dietami w niedoczynnosci i hashi???
napisał/a: vitharis1 2014-11-02 15:56
Zaczynam okres tak zwanej "masówki", chciałbym dodać jakieś węglowodany do jednego z posiłków, którym są 3 jajka, ale... nie wiem co dodać, owsianka odpada, bo jem ją już 2 razy dziennie, ryż jem do obiadu, mleka nie można, chleba nie można. Co pozostaje ? ma ktoś jakiś pomysł ?
napisał/a: vitharis1 2014-11-03 21:09
Znalazłem ciekawy makaron kukurydziany w biedrze bez glutenu/laktozy i soi, a co ważniejsze, ma 33 IG i tu pytanie, jakim cudem ? Mąka kukurydziana ma 70, płatki nawet wiecej, wiec czemu makaron mialby miec taki niski ?
napisał/a: vitharis1 2014-11-05 09:46
Co sądzicie o bezkalorycznych produktach walden farms i PAMach na patelnię ? Wiadomo, że chemia, ale raz na jakiś czas ? Szczególnie chodzi mi o PAM, bo ludzie chwalą, że nic nie przywiera, czy są jakieś przeciwwskazania ?
djfafa
napisał/a: djfafa 2014-11-05 10:16
Bomba chemiczna. Próbowałem dipy i ketchup z waldern farms, smakowo dramat nie da się tego przełknąć. PAMu nie używałem, nie widze sensu, skoro dobrze się smaży na kokosowym lub maśle klarowanym.
napisał/a: vitharis1 2014-11-05 15:23
A co powiesz na temat mielenia siemienia lnianego przed dodaniem do owsianki ? Ponoć spora część ZIAREN przechodzi przez człowieka i słyszałem opinie, że warto zmielić w młynku do kawy.
napisał/a: Konstans 2014-11-05 15:27
vitharis1 napisal(a):A co powiesz na temat mielenia siemienia lnianego przed dodaniem do owsianki ? Ponoć spora część ZIAREN przechodzi przez człowieka i słyszałem opinie, że warto zmielić w młynku do kawy.


Zasadniczo nie powinno sie jeśc całych ziaren siemienia, bo jedynie "przechodzą" przez uk. pokarmowy, nie dając żadnej wartości. Chyba że ktoś ma problemy z zaparciami ;)
Siemię najlepiej sie wchłania świeżo mielone. Jeśli robisz tego więcej, przechowuj w lodówce.
Ale też nie przesadzaj z ilością.
napisał/a: vitharis1 2014-11-05 16:04
35g dziennie, po 4 miesiącach dowiedziałem sie, że trzeba go mielić :P no ciekawe, ciekawe (:
napisał/a: vitharis1 2014-11-08 09:30
A jeśli świeżo zmielone siemię zaleje gorącą wodą razem z owsianką i wiórkami, to straci ono swoje wartości ? Bo jak zaleje, to jest jadalne, a tak to po prostu katorga jedzenie tego.