JEDZENIE NA WESELU

napisał/a: aneczka98 2013-01-21 09:12
lisbeth25 napisal(a):Pierwsza sala oferuje w cenie ciasta
więc chyba wzięłabym tą pierwszą, jeśli jesteś pewna, że te ciasta oczywiście będą smakować... Mając ciasta, zawsze to już mniej masz no, a jeśli musiałabyś sama jeszcze ciasta zorganizować, to byś musiała dużo więcej dopłacić...
napisał/a: gocha1 2013-01-21 09:18
lisbeth25, osobiście bardzej do gustu przypadla mi 1 gdy chodzi o obiad i kolacje :D znów zimna płyta bardziej z 2 :D ale 1 ma w cenie ciasta a to zmniejsza koszty,bo ciasto i tak trzeba kupić i tak:) Zreszta kurcze...ciężko wybrać :D
napisał/a: lisbeth871 2013-01-21 09:31
sogia, aneczka98, oni ciasta mają z konkretnej cukierni, więc zawsze mogę z lubym pójść i posmakować
Ciasta + tort (zakupione w cukierni) wychodzą mnie obecnie 700-800 zł (na 74 osoby), różnica w meni to 222 zł (na tylu osobach). Możliwość zaoszczędzenia 500 zł... Meni 2 wydaje mi się bogatsze... w sumie sama nie wiem
napisał/a: Miśka27 2013-01-21 09:35
Drugie menu jest dużo ciekawsze, według mnie nie warto łasić się na te ciasta w cenie. W jakiej cenie są u Ciebie ciasta? Ja płaciłam za kilogram ok. 16 zł, na osobę liczy się 0,2kg, więc to dało ok. 3 zł/os. Do tego oczywiście tort.
napisał/a: soleil1 2013-01-21 09:37
lisbeth25, jedzenie chyba z 2, bo w 1 nawet sałatek nie ma jeśli dobrze patrzę, ale te ciasta w cenie 1 kuszą ale za to w drugiej masz wodę w cenie, to też coś
napisał/a: lisbeth871 2013-01-21 09:43
Miśka27 napisal(a):W jakiej cenie są u Ciebie ciasta?

60 zł/ kg tort
20 - 25 zł/kg 'zwykłe' ciasto

ikebana napisal(a):za to w drugiej masz wodę w cenie, to też coś



[ Dodano: 2013-01-23, 10:05 ]
menu z dworku, cena 190 zł/os
Toast wznoszony lampka wina musującego
Rosół domowy z makaronem i wkładką mięsną
Rolada śląska z boczkiem i cebulką
Pieczeń szlachecka z wieprzowiny nadziewana pieczarkami
Grillowane filety z kurczaka w ziołach
Pieczone udko z kurczaka w przyprawach
Kluski jasne
Ziemniaki z wody z koperkiem
Sos pieczeniowy
Sos pieczarkowo – śmietankowy
Śląska modra kapusta
Surówka z białej kapusty
Sałata zielona z pomidorami, ogórkiem w sosie vinegrett


Puchar lodowy z owocami, bitą śmietaną i adwokatem
Ciasta (sernik, makowiec, jabłecznik)
Kosz owoców


Półmisek wędlin
- Karkówka zbójnicka
- Schab nadziewany wędzonym boczkiem
- Schab nadziewany śliwka kalifornijską
Roladki szynkowe z musem chrzanowym
Pasztet gajowego z sosem tatarskim
Tymbaliki drobiowe
Deska serów (camembert, sery pleśniowe, sery z ziołami)
Jajka faszerowane
Marynaty (pieczarki , ogórki , cebulka cocktailowa)
Opiekane kulki rybne w marynacie
Półmisek Śledziowy
Sałatka Grecka
Sałatka egzotyczna
Pieczywo mieszane ,masło






Kolacje (4)
Ryba na sposób prowansalski w sosie koperkowym z dodatkiem ryżu



Pikantne ragout z piersi kurczaka


Barszcz czerwony z krokietem

Udziec pieczony-płonący
ziemniaki odsmażane na złoto
kiszona kapusta na gorąco z leśnymi grzybami

Napoje (bez ograniczeń)
Kawa, herbata
Soki (pomarańczowy, Grapefruitowy, jabłkowy )
Woda mineralna niegazowana

musiałabym dokupić cole

A to jest menu z drugiej sali:
160 zł + za napoje 30 zł/os (nie można mieć własnych )
domowy rosół z makaronem i wkładką mięsną
tradycyjna rolada śląska
schab po sztygarsku
filet drobiowy z pomidorami i szynką zapieczony serem
pieczone udko z kurczaka
sos mięsny
kluski białe
frytki
ziemniaki z wody z koperkiem
kapusta czerwona z boczkiem
surówka z kapusty pekińskiej
mix sałat pod pierzynką śmietanowo- jajeczną
ćwikła z chrzanem

panna cotta z gorącym sosem ze świeżych malin
kosz świeżych owoców



rożki szynkowe z musem chrzanowym
deska wędlin wszelakich podana z marynatami
deska serów z suszonymi owocami
deska mięs pieczystych
pomidorowa salsa śledziowa z oliwkami i kaparami
kuleczki rybne w zalewie octowej
indyk w maladze z owocami
pasztet staropolski z tradycyjnymi dodatkami
tymbaliki drobiowe
tradycyjna sałatka jarzynowa z majonezem
sałatka grecka z oliwkami i serem feta
sałatka brokułowa z chińskim makaronem i delikatnym sosem czosnkowym
pieczywo
masło


filet z kurczaka po hawajsku
frytki
zestaw surówek

węgierski bogracz z kluseczkami kładzionymi

Pakiet napoi zimnych i gorących- bez ograniczeń
- soki owocowe w dzbankach
- napoje gazowane firmy coca cola w but. 200 ml
- woda mineralna gazowana w but. 250 ml
- woda mineralna niegazowana w dzbankach
kawa z ekspresu przelewowego
herbata

Różnią się:
Dworek ma 4 kolacje, Styl 70 2 kolacje
Dworek nie ma napojów gazowanych,
Styl 70 nie ma ciast.
napisał/a: AnNa.x91 2013-05-01 16:55
Znowu potrzebuję Waszej pomocy Kobiety Kochane
Co myślicie o takim menu na przyjęcie weselne? (ślub cywilny i będzie to raczej coś w stylu komunii)
Ewentualnie co zamienić lub dodać?
ZUPA
Rosół wiejski z wkładką drobiową
Mięso (3szt./osobę)
Rolada wołowa
Kotlet ze schabu z szynką i serem
Udko faszerowane
Dodatki
Kluski
Frytki
Ziemniaki z masłem i koperkiem
Sos pieczeniowy
Surówki i sałatki (4 pozycje)
Kapsuta czerwona gotowana
Kapusta pekińska, pomidor, ogórek
Buraczki
Kapusta zasmażana
Deser (1 pozycja)
Puchar lodowy z bitą śmietaną
CIASTA
ciasta,
kawa, herbata
ciasteczka
owoce
TORT ŚMIETANKOWY PIĘTROWY
GRATISY
Apartament dla nowożeńców
soki i woda - 1 litr na osobę
wino do obiadu
szampan na toast
reszta napoi i soków po sklepowej cenie
Zimna płyta 10 pozycji
wędliny, pasztety, mięsa pieczone, galantyny drobiowe, ser
marynaty
przekąski
jajka faszerowane
rolada serowa
sakiewki z szynki
masło
pieczywo
w galarecie: - 2 pozycje
kurczak
torcik warzywny
ryby - 2 pozycje
śledź w śmietanie
ryba po grecku
sałatka śledziowa
sałatki - 2 pozycje
sałatka grecka
sałatka z makaronem i szynką
Dodatkowe opcje do zimnej płyty:
tatar
KOLACJA 1
Barszcz z krokietem
KOLACJA 2
filet drobiowy z grilla
ziemniak teksański z boczkiem
frytki
filet z łososia z grilla
karczek grillowany
napisał/a: ~gość 2013-05-12 13:54
mam pytanko z innej beczki troszke hehhe chodzi mi o wódkę pędzoną na wiejski stół,u nas na mniejszych salach w mniejszych miejscowaściach stawiaja bez przypału ale zastanawiam sie czy w moim hotelu wogóle coś takiego dopuszczalne jest? az sie boję pytać zeby mnie nie wysmiali hehhe,w sumie bym postawiła jakąś małą ilość ale sama juz nie wiem,?
napisał/a: Patka2 2013-05-20 12:15
chciałabym zapytać ludzi którzy juz są po weselu czy przy ich menu które wybrali zostało im duzo jedzenia czy moze brakło?
napisał/a: Jusik 2013-05-20 12:59
Patka, nam zostało bardzo dużo, część wzięli Teściowie, część Rodzice i trochę my :)

braknąć może jak zapraszasz dużo gości a wybierasz menu najskromniejsze, najlepiej wybrać środkowe :)
napisał/a: Zazi 2013-05-21 11:47
lisbeth25 napisal(a):za napoje 30 zł/os (nie można mieć własnych )
my tez mielismy napoje organizowane przez sale, nie pamietam juz ile placilism, ale byla to jedna rzecz mniej z glowy dla nas przynajmniej
Patka, u nas zostalo, poszlo duzo napojow, bo byl upal
napisał/a: KarolciaK 2013-05-22 10:25
Patka, u nas zostało jeszcze tyle ze przez 2 dni musieliśmy gości do domu zapraszać żeby zjedli tylko u nas był taki upal ze ludziom bardziej pic się chciało niż jesc mielismy dużo napojow a na poprawiny jeszcze wode musieliśmy dokupić bo zeszlo bardzo duzo